BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

La Generalitat Valenciana homenatja l’activista alacantí Miquel Grau, assassinat el 1977 per reivindicar l’Estatut

El govern valencià en ple ha assistit a l' class=
image-277780

El govern valencià en ple ha assistit a l’homenatge a Miquel Grau al Castell de Santa Bàrbara d’Alacant. / GENERALITAT VALENCIANA. En la foto, familiars del jove alacantí

El nou govern de la Generalitat Valenciana ha decidit celebrar el dia de la Constitució espanyola al marge dels actes que s’organitzen a Madrid. Així, cada dia 6 de desembre celebrarà un acte a Alacant per atorgar la Distinció per la Defensa dels Drets i les Llibertats Constitucionals a aquells valencians que hagin destacat en la defensa dels valors i dels principis constitucionals o hagin estat víctimes en la defensa d’eixos mateixos valors i principis.

En la primera edició d’aquest guardó, el govern valencià ha distingit a títol pòstum Miquel Grau, qui és considerat per la llei de Memòria Històrica l’ última víctima de la violència contra els defensors de la democràcia. Grau era un jove alacantí militant del Moviment Comunista del País Valencià que va ser assassinat per l’extrema dreta l’octubre de 1977mentre participava en una pegada de cartells convocant a la manifestació de la diada del 9 d’Octubre d’aquell any, en plena transició democràtica i de defensa de l’Estatut d’Autonomia.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.