La inversió estrangera a la Comunitat Valenciana creix un 461% en el primer trimestre de l’any

València Notícies | Redacció.- Les xifres d’inversió estrangera directa productiva a la Comunitat Valenciana en el primer trimestre de l’any 2017 han experimentat un augment del 461% pel que fa al mateix període de l’any anterior, amb una xifra d’inversió de 261,3 milions d’euros, segon dades de la Secretaria d’Estat de Comerç Exterior.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, s’ha mostrat satisfeta per aquestes xifres que “representen un destacat increment de les inversions en la nostra Comunitat. Hem passat de 46,5 milions d’euros en el primer trimestre de 2016 a 261,3 milions d’euros en el primer trimestre de 2017”. Fábrica de montaje de Ford.

“Hem d’esperar a tenir les xifres de tot l’any per a saber si hem aconseguit canviar la tendència i augmentar les xifres d’inversió al nostre territori però sens dubte les xifres del primer trimestre són molt positives amb destacats augments dels diferents sectors. En el Valencian Investment Desk, VID – departament d’atracció d’inversions – ja s’havia detectat un major nombre de consultes generals sobre els avantatges que ofereix la Comunitat Valenciana així com un augment del nombre de potencials projectes. La materialització d’aquests projectes pot no produir-se a curt termini però sens dubte és molt significatiu aqueix major interès per la Comunitat Valenciana” ha assenyalat Parra.

“En aquest cas – ha continuat – veiem que en el primer trimestre de l’any Estats Units se situa com el primer inversor estranger a la Comunitat, en passar de 306.000 euros d’inversió a 224,5 milions d’euros, la qual cosa arriba a representar el 86% de les inversions realitzades a la Comunitat”.

A continuació se situa Xina, amb una inversió de 7,25 milions d’euros i un increment del 3.500%. Juntament amb Luxemburg i Rússia concentren el 93% de la inversió rebuda.

Altres països dinàmics han sigut Singapur, Uruguai, Canadà, Portugal, Andorra, Suïssa o Ucraïna, encara que amb un pes menys representatiu.

Distribució sectorial

En la distribució sectorial de les inversions, destaca l’alt volum d’inversions d’activitats sanitàries, amb 205,19 milions d’euros. Li segueixen les inversions relacionades amb les activitats administratives d’oficina, amb 18,9 milions d’euros, les relacionades amb la construcció d’edificis es xifren en 7,8 milions d’euros; el comerç al detall rep una inversió de 6,7 milions d’euros i el comerç a l’engròs, 6,3 milions d’euros.

A continuació se situen les inversions relacionades amb activitats de lloguer, activitats immobiliàries, construcció de vaixells, serveis tècnics d’arquitectura i enginyeria, indústria del cuir i del calçat, fabricació de mobles i programació i consultoria.

Tots aquests sectors experimenten destacats increments excepte el sector d’activitats immobiliàries, que pateix un descens del 68%.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.