La Jove Orquestra de la Generalitat inaugura les actuacions en el Teatre Romà de Sagunt a Escena

El Péndulo | Redacción.- Demà divendres 22 s’inicien les actuacions en el Teatre Romà de la XXXIII edició del festival Sagunt a Escena amb l’actuació d’una de les unitats artístiques dependents de l’Institut Valencià de Cultura la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.

En el programa de la Jove Orquestra destaca l’estrena absoluta de l’obra ‘Liebestod. Barcarola per a orquestra’ de Carlos Fontcuberta, compositor resident de la Jove Orquestra en aquesta temporada i encàrrec de l’Institut Valencià de Cultura.

Completen el programa d’aquest concert l’obertura de l’òpera ‘Guillermo Tell’ de Gioacchino Rossini i la Simfonia núm. 9, op 70 en Mib major de Dmitri Xostakòvitx.

La JOGV va ser creada per la Llei Valenciana de la Música al maig de 1998 i el seu principal objectiu és contribuir a la formació de músics menors de 26 anys per mitjà de trobades i tallers dirigits per destacats professors.

El seu director, Manuel Galduf, compta amb un director assistent com a alumne en pràctiques, José Vicente Leal i des de 2001 existeix la figura del compositor resident de la JOGV, un lloc que han ocupat César Cano, Ricardo Climent, Andrés Valero-Castells, Miguel Gálvez-Taroncher, Voro García, Francisco Coll, Óscar Navarro i en l’actualitat Carlos Fontcuberta.

JOGV y Manuel Galduf.
image-406778

En el seu repertori destaca la presència de música actual i les obres de compositors valencians, a les que ha dedicat la seua producció discogràfica.

Aquest concert a Sagunt a Escena forma part dels concerts finals del II Trobada de l’any 2016 de la JOGV, que s’està desenvolupant en el Palau de les Arts des del passat 8 de juliol, els altres concerts amb aquest mateix programa se celebraran el diumenge 24 de juliol a Montserrat en el marc del seu ‘Festival Internacional de Música’, dirigit en aquesta ocasió pel director assistent de la JOGV, José Vicente Leal i el dilluns 25 de juliol a Xàbia, dirigits de nou per Manuel Galduf.

El festival Sagunt a Escena va començar el 21 de juliol amb l’actuació de la companyia Circ Bover i el seu espectacle ‘Vincles’ en el Centre Cívic del Port de Sagunt, que s’emmarca en els espectacle de carrer i accés gratuït de l’Off Romà i continuarà amb l’actuació del Circ Gran Fele i el seu espectacle ‘Orinoco Mix’ que s’oferirà per a tot el públic en la Glorieta de Sagunt el dissabte 23 de juliol a les 20.30 hores.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.