La llegenda i el present de la música brasilera, protagonistes dels concerts de Vivers

El Péndulo | Redacció.- Els Concerts de Vivers, que durant tot el mes de juliol omplin València amb prop de 20 actuacions dins de la programació de la Gran Fira de València, oferixen demà el seu escenari a alguns dels protagonistes més destacats de la història de la música brasilera, en el seu vessant més prop de la bossa nova.

Vinicius, Creuza y Toquinho, grabando en 1970.
image-399224

Sobre l’escenari dels Jardins, la cantant Maria Creuza i el guitarrista Toquinho, els dos amb una extensa carrera a l’esquena, reproduiran l’atmosfera i les cançons del disc ‘En La Fusa’ que els dos van gravar en 1970 al café de Buenos Aires del mateix nom amb un dels pares de la bossa nova, el poeta i cantant Vinicius de Moraes, i que va suposar l’inici de les seues carreres.

Toquinho i Maria Creuza recrearan les cançons recollides en el que ja és considerat un enregistrament mític, entre altres “Tarde em Itapoã”, “Viramundo” o “A tonga da mironga do kabuletê”. No faltaran tampoc clàssics vius de la bossa nova com “Aquarela”, del mateix Toquinho, “Você abusou” o “A felicidade”, d’Antônio Carlos Jobim i Vinicius de Moraes.

La nit es completarà amb l’actuació de Thaïs Morell, que pertany a la nova generació de músics brasilers amb àmplia formació capaços d’entrar amb naturalitat en qualsevol estil musical que es proposen. Morell fusiona la bossa nova amb el jazz i el folklore brasiler deixant arrere els clixés des del seu primer disc, Cancioneira, publicat en 2012. Instrumentista més que notable, Thaïs Morell exercix les funcions de cantant, guitarrista i compositora en un quintet format per Ales Cesarini (contrabaix), Alberto Palau (piano), Mariano Steimbreg (bateria/percussió) i Latino Blanco (flauta/saxo), músics de gran qualitat de l’escena valenciana.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.