La Mesa del Senat veta que els exministres compareguen per explicar la seua gestió en funcions com reclama Compromís

img_9867
image-421861

 

A més, segueixen sense convocar -de forma irregular- la Diputació Permanent de la Cambra, com estableix el Reglament del Senat

 

La Mesa del Senat ha decidit vetar les sol·licituds de compareixença presentades la passada setmana pels senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, dels exministres de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Alfonso Alonso; l’ex ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria i de l’exministra de Foment, Ana Pastor davant el Ple del Senat perquè donen compte de les funcions realitzades en els últims mesos en els quals el Govern va estar en funcions i durant el temps en què els exministres van estar al capdavant dels seus respectius departaments.

 

En els respectius acords de resolució, la Mesa no admet a tràmit les peticions de la coalició ja que, segons expliquen, “no tenen la condició de membres del Govern“. Compromís considera “una falta de transparència i respecte cap a l’acció de control la negativa a comparèixer siga o, no, membre del Govern en l’actualitat, quan haurien d’estar subjectes a donar explicacions siguen o no membres en actiu“. Per al senador Carles Mulet “és tot el mateix, la línia justificativa del PP, fugir de les compareixences, posar pegues, objeccions i dilatar els procediments per no donar explicacions del que han estat fent els seus alts càrrecs en un moment delicat per a l’Estat, en el qual la seua inacció ha suposat greus problemes de gestió, problemes per als ajuntaments, tot i que durant aquest període sí que s’han pres polèmiques i interessades decisions“.

 

Sense convocar la Diputació Permanent

Per als senadors de la coalició “aquesta estricta interpretació del Reglament davant d’una democràtica petició de compareixença -que hauria de ser atesa sense vetos-, contrasta amb la vulneració del Reglament del Senat quan es dilata injusta i partidistament la convocatòria de la Diputació Permanent del mateix” (art. 45.1. Tan prompte com es constituisca definitivament la Cambra, es procedirà a constituir la Diputació Permanent, presidida pel President del Senat i integrada per un mínim de vint-i-un membres). Aquest òrgan “dóna cabuda i blinda en l’actualitat a personatges com Rita Barberà, que gaudeix així d’un doble aforament i pot ser un òrgan decisiu en el cas de dissolució de les cambres davant d’unes noves eleccions“, ha afegit el senador.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.