La Mitja Marató compleix 32 anys, convertint-se en una de les proves més antigues de la ciutat

151103 media maratón ciudad de castellón (5)
image-253724
La carrera, que se celebrarà el pròxim diumenge 8 de novembre, comptarà amb la participació de més de 1.400 corredors

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor d’Esports, Enric Porcar, han presentat aquest matí la XXXII Mitja Marató de Castelló, organitzada per la Unió Atlètica de Castelló (UAC), i que se celebrarà el pròxim diumenge 8 de novembre.

L’alcaldessa ha destacat que “la Mitja Marató porta ja 32 anys treballant i posant a l’esport en el centre d’atenció i creant una projecció molt positiva de la ciutat de Castelló. Per això, des de l’Ajuntament volem agrair a l’organització, als patrocinadors i a tots aquells que treballeu per i per a la Mitja Marató. És una obligació de les institucions i d’aquest Ajuntament col·laborar amb esdeveniments com aquest i treballar per i per als ciutadans”.

Marco també ha volgut destacar que, a més “la Mitja Marató és un altre exemple de la bona col·laboració entre l’Ajuntament i la Diputació perquè l’esport no només siga una pràctica d’activitat física, de diversió i de participació ciutadana, sinó que també funcione com a un element més de dinamització econòmica”.

La Mitja Marató és un esdeveniment que “ajuda a posar en marxa el motor econòmic i és que aquest tipus d’esdeveniments generen dinamisme, moviment i llocs de treball, que és una de les màximes preocupacions de la nostra ciutadania”, ha recordat l’alcaldessa.

Per la seua part, el regidor d’Esports, Enric Porcar ha manifestat que “la Mitja Marató “no és una carrera qualsevol, és una carrera molt especial perquè és, potser, la més antiga de la ciutat i està organitzada per un club històric com és la Unió Atlètica de Castelló. Fa que al voltant d’aquesta data tot Castelló estiga corrent, preparant-se per a la carrera. Gràcies a esdeveniments com la Mitja Marató tenim cada vegada més gent engrescada amb aquest saludable esport com és el running”.

Porcar també ha destacat que “estic segur que serà tot un èxit perquè a dia de hui, quan encara falten uns dies per a la carrera, ja s’ha arribat al mateix nombre d’inscripcions de l’any passat, amb més de 1.400 participants. Aconseguir aquest nivell de participació ja és complicat, pero mantindre’l any rere any és per donar l’enhorabona a l’organització”.

El circuit de la Mitja Marató, molt cèntric i ràpid, serà el mateix que l’any passat i recorrerà llocs com la plaça de la Pau, carrer Major, plaça Mª Agustina, avinguda del Lledó, avinguda del Mar o carrer Herrero. El circuit consta de dues voltes de 10 kilòmetres i té eixida i arribada a l’avinguda del Mar.

La Mitja Marató comença el dissabte 7 amb la Fira del Corredor, que estarà instal·lada al supermercat LIDL de l’avinguda del Mar i romandrà oberta de 16 a 20 hores. Per allí podran passar els corredors a replegar els seus dorsals i també es faran carreres dirigides per als més menuts. A més, s’instal·laran unflables, tant per a xiquets com per a adults.

Des de l’organització han destacat que “ens fixàrem com a objectiu mantindre el mateix nivell de qualitat d´organització dels últims anys i gràcies al nostre patrocinador LIDL ho hem pogut aconseguir. Així, hem augmentat les llebres, hi haurà quatre avituallaments a la carrera, animació en el circuit i a la meta els corredors podran trobar servei de guarda-roba, criogènia, massatges, sals, fruita, pastisseria salada i cervesa”.

A més, també hi haurà servei de foto i vídeo durant el circuit i en l’arribada a la meta perquè els corredors després puguen descarregar-se les imatges i els vídeos a la web de la Mitja Marató.

 

 Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.