La Patrulla Verda de la Policia Local vigilarà per a evitar la cça furtiva en l’albufera durant la setmana de ‘cábiles’

Valencia Noticias | Redacción.- Durant la setmana vinent tindrà lloc la tradicional setmana de ‘cábiles’ en la qual es permet la caça en el parc natural de l’Albufera amb certes restriccions, algunes generals com la prohibició de caçar en el propi llac, caçar aus d’espècies protegides, utilitzar munició de plom, usar mitjans mecànics o ultrasons com a reclam o la caça des d’embarcacions a motor, i altres pròpies dels vedats del terme de València com és la caça nocturna.

El objetivo es permitir que esta práctica se desarrolle de forma segura. (Foto-Valencia Noticias).
image-301384

Enguany, a més d’utilitzar embarcacions, la Patrulla Verda incorporarà motocicletes perquè s’ha comprovat que resulten molt més útils que els tot terreny per a desplaçar-se de manera ràpida pels estrets camins que connecten els vedats.

L’origen d’esta pràctica es remunta al segle XIX, quan en subhastar els llocs els caçadors locals de modests recursos econòmics perdien l’oportunitat de caçar durant quasi tota la temporada, per la qual cosa en finalitzar l’últim tiratge el rei els permetia ocupar els llocs durant diversos dies seguits. Aquesta pràctica, avui estesa a tots els vedats que envolten el llac, està molt restringida per l’important impacte que produeix sobre l’avifauna del llac.

L’objectiu és permetre que aquesta pràctica es desenvolupe de forma segura per als propis caçadors, i fer sostenible esta tradició amb la conservació de la biodiversitat i el del natural del Parc Natural. En definitiva es tracta d’exigir als caçadors que exercisquen la caça, però respectant la normativa vigent.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.