banner_990x90_EFE (1)

La pianista Marta Argerich torna al Palau de la Música després de 27 anys d’absènsia

El Péndulo | Redacció.- El Palau de la Música rep hui dijous la visita de Martha Argerich, després de quasi tres dècades d’absència. La llegendària pianista argentina, cèlebre per la seua tècnica, virtuosisme i gran temperament al teclat, no ha tornat a València des del seu debut al Palau en 1991, amb el violonchel·lista Mischa Maisky. Interpretarà un programa del gran repertori, amb les obres “Kinderszenen” de Robert Schumann, la “Suite núm. 1” de Serguéi Rakhmàninov  i dos transcripcions de Franz Liszt sobre obres orquestrals de Richard Wagner i Giuseppe Verdi. A més, formarà duo amb el també pianista Gabrielli Baldocci per interpretar suites i arranjaments de composicions de Dmitri Xostakóvitx, Maurice Ravel i Wolfgang Amadeus Mozart.Martha Argerich (Foto-Adriano Heitman).

Va nàixer a Buenos Aires i va estudiar a Londres, Viena i Suïssa amb Seidlhofer, Gulda, Magaloff, Lipatti i Askenase. En 1957 va guanyar els concursos de piano de Bozen i Ginebra i, en 1965, el Concurs Internacional Chopin de Varsòvia. És valorada per la seua interpretació de les partitures virtuoses del piano dels segles XIX i XX. Ha rebut molts premis, com un Grammy per les seues interpretacions de concerts de Bartók i Prokófiev, el Gramophone com a Artista de l’Any i Millor Gravació de Concert per a Piano de l’Any pels concerts de Chopin, Choc del Monde de la Musique pels seus recitals a Amsterdam, Künstler des Jahres Deutscher Schallplatten Kritik, Grammy per La Ventafocs de Prokófiev, amb Pletnev, i un Grammy pels concerts 2 i 3 de Beethoven amb la Münchner Kammerorchester i Abbado.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.