La Plaça de L’Ajuntament, lliure de cotxes particulars per primera vegada

Valencia Noticias | Redacción.- “València serà més agradable i amable, i per supost menys contaminant, si els ciutadans i ciutadanes utilitzen el seu cotxe particular només quan siga realment necessari”. Este és el missatge que l’alcalde Joan Ribó ha transmès a la ciutadania en el marc del Dia Sense Cotxes, una celebració europea impulsada pel Consistori que, per primera vegada, ha comptat amb la participació de la Generalitat Valenciana i s’ha visualitzat amb la recuperació d’espais emblemàtics, com la plaça de l’Ajuntament, per a la ciutadania.

Ximo Puig y Joan Ribó participaron en la celebración del ‘Día sin Coches’.“Vore la plaça de l’Ajuntament lliure de cotxes particulars és una manera gràfica d’ensenyar als valencians i valencianes que es pot viure sense utilitzar el cotxe, excepte quan és necessari. Es pot caminar, anar amb bicicleta i en transport públic”, ha manifestat l’alcalde, després de desplaçar-se, amb tramvia i metre, des del Pont de Fusta fins el carrer Colón.

 L’alcalde Joan Ribó ha realitzat este recorregut acompanyat del president de la Generalitat, Ximo Puig, la consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, el diputat provincial Josep Vicent Bort, i el regidor delegat de Mobilitat, Giuseppe Grezzi ,amb els qui “va a treballar per a promoure la mobilitat sostenible de la ciutat”.

“A este efecte, l’Ajuntament de València està realitzant un esforç per a peatonalitzar la ciutat”, tal com ha destacat en la seua intervenció el president de la Generalitat, qui també ha aprofitat l’ocasió per a realitzar una crida als comerciants “perquè no tinguen por d’esta iniciativa, perquè ningú compra amb cotxe”.

Finalitzat l’acte, i davant les preguntes dels periodistes, l’alcalde de València ha indicat que la funció de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha de ser clau per a apaivagar el trànsit en la ciutat i millorar la mobilitat. Si bé, ha explicat que per a impulsar projectes com les “línies express” esta empresa precisa recursos econòmics i per a açò cal que València compte amb el “contracte programa”.

“Estic convençut que si es fa l’Agència de Mobilitat Metropolitana, condició imprescindible per a treballar el contracte programa i plantegem este finançament estatal podrem accedir a més recursos que es troben en el Pla de Mobilitat acordat”, ha conclòs Joan Ribó.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.