La Policia Local comença la segona fase del seu programa de formació contra els delictes d’odi

València Notícies | Redacció.- La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato ha assistit hui a l’inici de la nova fase del programa de formació contra els delictes d’odi que duu a terme la Policia Local de València. Amb este programa, la Policia Local es convertix en el primer cos policial d’Espanya i la primera policia local del món que rep una formació específica contra els delictes motivats per la discriminació racial, sexual o religiosa.El proyecto ha sido galardonado con el premio Daniel Wagman, que se entregará el 26 de enero en Alcalá de Henares (Madrid).

Per a la responsable de Protecció Ciutadana, l’objectiu d’este programa no és altre que “complir amb la nostra obligació, el nostre deure de protegir a totes les persones que viuen a València, garantint la convivència i la diversitat i sobretot eliminant prejudicis a l’hora d’actuar, recolzant així a les víctimes d’este tipus de delictes.”

El programa de formació ha començat amb l’estudi de casos reals ocorreguts a Espanya per a que totes les i els agents puguen detectar-los i intervenir de la forma més eficaç possible davant este tipus de delictes. Una vegada finalitzada la formació, els i les agents que l’han rebuda instruiran als seus companys i així successivament fins que tota la plantilla de la Policia Local reba esta instrucció.

El projecte de formació contra els delictes d’odi de la Policia Local de València va ser seleccionat per a la seua aplicació per la OSCE, l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa i ha sigut guardonat a més amb el premi Daniel Wagman a la Gestió Policial de la Diversitat. Esta distinció es lliurarà el pròxim 26 de gener en la localitat madrilenya d’Alcalá d’Henares.

El nom del guardó suposa un homenatge al desaparegut criminòleg i periodista nord-americà Daniel Wagman, per l’important treball que va desenvolupar a Espanya a favor de la igualtat i la lluita contra la discriminació. 

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.