Valencia Noticias | Redacción.- La Policia Local de València serà el primer cos policial de tot l’Estat espanyol que rebrà una formació específica per a fer front als denominats “delictes d’odi”, després que este matí la Junta de Govern Local haja aprovat la firma d’un conveni amb l’Organització de Seguretat i Cooperació Europea (OSCE). Igualment, s’ha aprovat una modificació de l’article 35 de l’Ordenança de Platges, per a permetre l’accés a zones degudament acotades en algunes de les platges del sud de València, un altre conveni per a desenvolupar tecnologies que permeten millorar l’actuació del Cos de Bombers en situacions extremes, i l’encàrrec d’una auditoria de la Fundació Esportiva Municipal.
El portaveu del govern municipal, Joan Calabuig, ha destacat que siga la Policia Local de València la que subscriu el primer acord amb l’OSCE, dins de l’Estat espanyol, per a accedir a una formació específica sobre un tipus de delictes, els d’odi, que patixen alguns col·lectius com les persones sense sostre, “per l’únic motiu de la seua pertinença a un determinat grup social, ètnia, religió, nacionalitat, ideologia política, orientació social o uns altres”.
Est tipus de delictes, que requerixen de la col·laboració ciutadana per a combatre’ls, tal com ha afirmat Joan Calabuig, estan experimentant un gran increment, ”per la qual cosa és necessari millorar la resposta davant d’ells”. Calabuig ha afegit que “la firma d’este acord està en la línia de reorientació de la Policia Local escomesa pel nou govern municipal, perquè el seu treball siga molt més preventiu i estiga sempre al costat dels ciutadans”.
ACTUACIONS EN CONDICIONS EXTREMES
Joan Calabuig ha informat també de la firma d’un conveni amb l’empresa Alcatel i la Universitat Carlos III, per a la recerca i desenvolupament de noves tecnologies, especialment en l’àmbit de la comunicació, que permeten els integrants del Cos de Bombers poder actuar més eficaçment i amb major seguretat en situacions extremes, “per exemple, en situacions on les actuacions estan minimitzades per culpa del foc”.
“En este conveni anem a treballar conjuntament perquè es puga millorar la transmissió d’imatges que estiguen integrades en l’equipament dels bombers, per exemple, amb càmeres tèrmiques en els cascos, per a incrementar les prestacions de comunicació i la capacitat d’enllaç i de cobertura dels bombers”.
L’ACCÉS DE GOSSOS A ZONES ACOTADES A LES PLATGES DEL SUD
El també portaveu, Jordi Peris, ha donat compte igualment de l’acord pres en la Junta de Govern per a modificar l’article 35 de l’Ordenança de Platges en el sentit de regular l’accés de gossos a zones prèviament acotades, sempre sense interferir l’ús habitual d’estes platges. “És un assumpte que estava sobre la taula des de fa temps, perquè hi ha una important demanda ciutadana, i el que hem fet hui és aprovar el projecte de modificació de l’Ordenança de Platges i Zones Adjacents”.
Peris ha explicat que esta modificació de l’Ordenança Municipal de l’accés de gossos en unes determinades condicions a eixes zones acotades, “afectarà a alguna o algunes platges del sud del terme municipal”, i també que la modificació de l’Ordenança inclourà la regulació de l’accés de gossos que complisquen tasques de salvament i seguretat. Eixe accés ja és possible en el cas de gossos que acompanyen persones invidents.
En la Junta de Govern local, d’altra banda, s’ha facultat al responsable de l’àrea d’Urbanisme, Vicent Sarrià, per a la firma d’un conveni per a l’execució d’un planejament urbanístic en l’àmbit del Parc Central que permeta l’ocupació d’un sòl que és propietat de l’empresa Urbem. “Este conveni permetrà l’ocupació de terrenys d’Urbem per a continuar les obres d’urbanització del Parc Central en la zona de Russafa, de manera que eixe sòl es considerarà, a partir d’ara, zona de domini públic”.
REPRESA DE LA REHABILITACIÓ DE LA FARINERA
També dins de l’àrea d’Urbanisme, Jordi Peris ha explicat als mitjans de comunicació que es reprendrà la rehabilitació de l’Antiga Farinera, després d’una modificació del projecte original per motius tècnics, de la qual vam informar ahir en una nota de premsa. “És un edifici que estava en una situació pràcticament de ruïna, les obres de la qual es van haver de paralitzar per a modificar el projecte”.
Esta modificació suposa un increment del cost de 204.000 euros en un projecte que –com ha recordat el regidor- va ser adjudicat amb una rebaixa sobre el preu de licitació de més del 35 %. “L’Antiga Farinera forma part del patrimoni industrial de la ciutat de València, i amb estes obres de rehabilitació i posterior condicionament es pretén recuperar-la per a exercir un paper central i molt important per a l’emprenedoria i la innovació en esta ciutat; perquè siga un centre de referència”.
AUDITORIA EN LA FUNDACIÓ ESPORTIVA MUNICIPAL
En eixa roda de premsa posterior a la Junta de Govern s’ha anunciat l’aprovació de la proposta per a realitzar una auditoria “integral, comptable, jurídica i operativa” de la Fundació Esportiva Municipal. “El que ens plantegem és fer una revisió de tota la gestió anterior per a posar un punt i final i, a partir d’ací, iniciar una nova etapa tenint la màxima claredat sobre totes les activitats, les despeses i els projectes que s’han escomés fins al moment”, ha afirmat Jordi Peris.
“És una pràctica que anem a reproduir en altres fundacions municipals: fer una auditoria general per a aclarir tota la situació i, a partir d’ací, començar a treballar amb la màxima claredat”, ha dit Peris.