La recent tempesta ha deixat més de 30 litres per metre quadrat en la ciutat amb escasses incidències

València Noticies | Redacció.- Segons informacions proporcionades per la regidoria del Cicle Integral de l’Aigua, la tempesta que ahir va descarregar sobre València ha deixat una mitjana de 30,30 litres per metre quadrat, el que representa que la xarxa de col·lectors municipals ha canalitzat més de 1.360 milions de litres d’aigües de pluja. Segons dades facilitades per AEMET, es van arreplegar 53 litres per metre cúbic en la zona de la Universitat Politècnica. El vent va aconseguir un màxim de 53 quilòmetres per hora. Els efectius del Pla d’Actuacions per Pluja de València continuen a hores d’ara en alerta.segun-la-concejalia-de-medio-ambiente-el-jardin-del-turia-recuperara-la-normalidad-en-48-horas

Poc després de desencadenar-se la tempesta, des de la central operativa de Sanejament es va donar l’ordre de situar en posició de pluja deu comportes de derivació de cabals de séquies i col·lectors secundaris cap a col·lectors primaris de gran capacitat d’evacuació. Així mateix es va procedir al control dels cabals d’aigües residuals i de pluja que arriben a les estacions de bombament d’Eivissa, Cantarrana, Natzaret, Dr. Lluch, Cabanyal, Malva-rosa, Gascó Oliag i Cano de la Molinera. Finalment van entrar en acció sis equips de neteja d’embornals i altres cinc dedicats a atendre qualsevol fallada en el sistema de bombament i altres instal·lacions, al costat de dos camions-cuba preparats per a actuacions d’emergència davant qualsevol problema en el clavegueram.

Immediatament després de la pluja es van produir talls de trànsit en el pas inferior de l’avinguda de Catalunya i acumulacions d’aigua en el pas de les Grans Vies, així com en zones de l’Avinguda Blasco Ibáñez, els Tarongers, Primat Reig i Ramon Llull, entre altres. El dipòsit de tempestes de la zona d’Eugènia Viñes es va omplir per complet, arribant a alleujar. Al voltant de les deu de la nit, tots els passos inferiors havien quedat oberts al trànsit; no obstant això, els treballs de drenatge en l’avinguda General Urrutia van finalitzar entrada la matinada. Els accessos als hospitals s’han mantingut operatius en tot moment malgrat les pluges.

Accions “no habituals”

Des de la regidoria de Medi ambient s’ha informat que, de forma extraordinària, tres brigades de les contractes municipals de Jardins van treballar durant la vesprada i la nit d’ahir atenent emergències en zones d’arbrat, centrant-se especialment en les que suposaven major perillositat. El treball continua en els Jardins del Túria, que recuperaran la normalitat en un termini aproximat de 48 hores.

En les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal, nombroses papereres han aparegut tombades i desplaçades diversos metres pel fort vent, que també va arrancar la coberta asfàltica de la Biblioteca del Cabanyal. En el Passeig Marítim, la zona davant de la posta sanitària Cabanyal 2 ha aparegut inundada, així com l’esplanada de la plaça dels Dofins.

La regidora de Medi ambient, Pilar Soriano, ha agraït públicament “el treball dels operaris municipals i els treballadors i treballadores de les contractes en estes situacions compromeses, durant tota la nit d’ahir i el dia de hui”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.