La Regidoria d’Educació programa titelles i teatre dirigit a escolars de primària

9-1-titeres-obratzovLes titelles estan dirigides a 1er i 2on i es realitzaran del 19 al 23 d’octubre; el teatre, del 19 al 23 del mateix mes, és per a alumnes de 3er i 4rt

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, dirigida per Enric Porcar, ha programat una sèrie de jornades de “Titelles per a Escolars” i de “Teatre Infantil” per a aquest curs escolar. Les jornades de “Titelles per a Escolars” es desenvoluparan des del 19 al 23 d’octubre, mentre que les de “Teatre Infantil” tindran lloc del 26 al 30 del mateix mes.

Pel que fa al la setmana de dedicada a les “Titelles per a Escolars”, del 19 al 23 d’octubre, la companyia Projecte Caravana realitzarà un total de deu actuacions, cinc d’elles en sessió de matí, a les 10.30 hores, i les altres cinc en horari de vesprada, a les 15.30 hores, en el Teatre del Raval. La durada aproximada de cadascuna de les actuacions serà de 50 minuts.

Aquestes funcions estan dirigides a l’alumnat de 1er i 2on de primària, amb l’obra “Vull ser Mussol”, amb el següent argument: a casa de l’àvia tots els dies són tranquils, una dolça rutina amanida amb les petites emocions de la vida. Però avui vindrà a passar la nit Carlota, la seua néta, un xivarri inesperat que farà que visquen una revetla inoblidable. L’obra és un espectacle que ens parla de les relacions entre néts i avis, una rondalla per a anar a dormir i somiar, un conte de gats, ratolins i mussols.

Per la seua banda, durant les jornades de “Teatre Infantil”, del 26 al 30 d’octubre, la companyia Teatre de Caixò realitzarà també 10 actuacions: cinc en sessió de matí i altres cinc a les vesprades amb els mateixos horaris i la mateixa durada.

Aquestes funcions aniran dirigides a alumnes de 3er i 4rt de primària, amb l’obra “Buscant una cançó”, que explica la història del doctor Solfa Redolami i el professor Storva Unmunt, dos científics musicals amb una missió molt important: trobar una cançó desapareguda. Tots dos han vingut fins a ací perquè aquesta és terra de grans músics i la probabilitat de trobar-la és més alta del normal. La seua recerca els farà repassar les vides d’alguns grans músics, però finalment… aconseguiran recordar la cançó que estan cercant?”. Es tracta d’una proposta de divulgació musical que acosta l’obra als músics importants de la nostra terra d’una manera amena, divertida i plena de sorpreses.

Així, el regidor, Enric Porcar ha destacat que “la intenció de la Regidoria d’Educació amb aquestes jornades és la d’acostar el teatre als col·legis i als més xicotets, perquè coneguen de primera mà l’art escènic i es desperte en ells l’interès pel teatre i la cultura”. A més, l’edil d’Educació ha volgut ressaltar que “en un futur programarem també sessions per a secundària”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.