La valenciana és l’autonomia que més llocs de treball ha generat en el sector industrial enguany

València Notícies | Redacció.– La recuperació de l’ocupació en el sector industrial esta mostrant un rápid creixement al territori valencià. Així es desprèn de l’informe realitzat per la Conselleria d’Economia Sostenible i del *Servef basat en les últimes dades de l´ Enquesta de Població Activa publicades.

Així, en els últims 12 mesos s’han creat més de 65.000 nous llocs de treball relacionats amb el sector industrial en la Comunitat Valenciana, i s’ha incrementat el nombre de persones actives en un 21,1% pel que fa al mateix període de l’any passat, més de quinze punts per sobre de la mitjana espanyola (un 5,6%).

Actualment, segons dades del segon trimestre de l´EPA, hi ha 373.900 persones treballant en el sector industrial. “Açò significa que tenim un nivell d’ocupació similar al de finals de 2008 i principis de 2009, previ a la crisi econòmica que va provocar que es perderen 160.000 llocs de treball considerats industrials, ha valorat el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu.

Així mateix, Nomdedéu ha destacat el fet que la valenciana siga la “autonomia on més llocs de treball en nombres absoluts s’han creat en la indústria i que quasi un de cada dos nous llocs de treballs creats en la indústria a Espanya en l’últim any (139.000), ho haja fet en el nostre territori (65.000).

Segons l’informe, la Comunitat “va tocar fons” en el primer trimestre de 2014, quan l’EPA reflecteix el nivell més baix d’ocupació industrial, amb 274.200 ocupats. Des de llavors, l’ocupació comença a remuntar, i destaca sobretot la forta reactivació l’any 2016 i sobretot en aquest 2017.

Quan la qualitat de l’ocupació, el responsable del Servef ha remarcat que el sector industrial presenta el major percentatge d’ocupació estable de tots els sectors econòmics. D’aquesta forma, en la indústria el nivell de contractació indefinida està situat en l’11% de la contractació total, més de dos punts per sobre de la mitjana global de tots els sectors (8,9%).

Nomdedéu ha valorat que aquesta evolució suposa un aval a l’aposta del Consell per “enfortir el paper de la indústria com el sector econòmic tractor i generador d’ocupació”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.