L’Ajuntament aplicarà un repartiment objectiu de les ajudes als clubs esportius de la ciutat

170113 rp presupuestos patronato deportes (2)
image-443576
El regidor de l’àrea, Enric Porcar, assegura que es modificaran els criteris per tal que totes les entitats opten a les subvencions en igualtat de condicions

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Castelló ha anunciat canvis en els criteris de finançament i inversió dels pressupostos que corresponen al Patronat. En concret, l’edil de l’àrea, Enric Porcar, ha assegurat aquest divendres en roda de premsa que l’entitat suprimirà els criteris de despesa discrecional per a les ajudes als clubs de la ciutat i aplicarà “un repartiment objectiu de les subvencions perquè totes les entitats esportives puguin acollir-se i beneficiar-se en igualtat de condicions”.

Porcar ha realitzat aquest anunci durant la roda de premsa en la qual s’han donat a conèixer els pressupostos del Patronat d’Esports, el que compta amb una dotació econòmica més alta de tots els organismes municipals d’aquest tipus. Porcar ha avançat que l’apartat de transferències per poder fer aportacions als clubs esportius de Castelló se situa en els 755.000 euros, “que es repartiran en funció d’uns criteris tangibles per acabar amb el repartiment discrecional que s’havia dut a terme fins ara”.

Així mateix, el Patronat d’Esports comptarà amb 6,3 milions d’euros, quantitat que supera en un 6% al muntant destinat l’any 2015. Respecte a 2016, la xifra es veu incrementada en un 3%. “Creiem que els pressupostos per al Patronat d’Esports són molt importants perquè l’entitat contribueix a promocionar un model d’oci saludable entre tots els castellonencs”. A més, del capítol de personal, que suposa 2,9 milions, el regidor de l’àrea ha destacat els objectius principals del Patronat.

En primer lloc, Porcar ha posat l’accent en l’increment de les partides destinades a millores o a manteniment. Així, les calderes de les diferents instal·lacions passaran de comptar amb 9.000 euros a tenir 25.000 euros per garantir un millor funcionament. En matèria de manteniment i conservació d’instal·lacions, Esports té previstos 138.000 euros, quantitat superior a la de l’any passat, que era de 105.000. El Patronat també contempla 25.000 euros per a l’adquisició de material esportiu (4.000 euros més que en 2016) i amb 141.000 euros per incentivar l’esport basi (que disposava de 133.000 euros en exercicis anteriors).

Les piscines municipals seran un altre dels grans beneficiaris d’aquest increment pressupostari ja que dels 151.000 euros previstos en 2016 disposaran de 166.000. En definitiva, l’apartat de transferències comptarà amb un pressupost un 8,82% superior al d’anys anteriors. A més, i com a novetat, el Patronat incorporarà 46.000 euros per a inversions amb l’objectiu de poder dotar a la ciutat de propostes atractives i que siguin utilitzades per tota la ciutadania.

“Fins avui les inversions es duien a terme des de l’Ajuntament però hem vist que necessitem un marge de maniobra per poder apostar per projectes que tenen molt acolliment, com és el cas del gimnàs a l’aire lliure que s’ha instal·lat darrere del poliesportiu Javier Marquina, en el Grau”, ha explicat el regidor.

.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.