L’Ajuntament aprova una bateria de mesures dirigides a fomentar l’ocupació i l’emprendiment

València Noticies | Redacció.- L’Ajuntament de València ha aprovat una bateria de mesures destinades a fomentar l’ocupació i l’emprenedoria mitjançant contractacions, suport a les noves empreses per a finançar les altes d’autònoms o la posada en marxa del Centre de Recursos Empresarials i de Empreniment de la Petxina que s’obrirà al mes de setembre.

En la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local, el portaveu municipal Jordi Peris ha ressaltat davant els mitjans de comunicació que el foment de l’ocupació en la ciutat de València “és una prioritat absoluta de l’Equip de Govern de la Nau i un dels elements transversals de la seua acció i el seu model de ciutat”. Per això, hui s’han aprovat un seguit de mesures encaminades a reduir la desocupació en la ciutat.

Jordi Peris,
image-409587

Jordi Peris s’ha referit en primer lloc a l’aprovació per la Junta de Govern de l’obertura el pròxim setembre del Centre de Recursos Empresarials i  Empreniment “La Petxina”, del que ha dit que serà “un viver d’empreses i de consolidació de projectes empresarials, un recurs necessari ja existent però que va ser tancat precisament durant els pitjors anys de la crisi, sota els governs del Partit Popular, i que ara hem dotat de recursos humans i materials per poder-lo reobrir”

L’objectiu és facilitar a les empreses un espai i un suport que afavorisca la seua arrencada i consolidació per a la seua posterior inserció en el mercat, recolzant la seua posada en marxa perquè siguen viables i originen la creació d’ocupació en la ciutat de València.

Entre els serveis que ofereix este Centre de Recursos es troba l’ús de les instal·lacions, informació de les actuacions en matèria d’empreniment que s’enceten i que els ajuden a desenvolupar els seus projectes de forma reeixida (programes formatius, convocatòries, ajudes, premis), assessorament en els diferents àmbits de la gestió empresarial, acompanyament per a la millora de la rendibilitat i el posicionament en el mercat, seguiment de l’evolució de l’empresa, programes formatius de caràcter grupal, sala de reunions, servei de recepció, neteja, electricitat, aigua, i infraestructura per a telefonia i Internet.

En este sentit, el regidor de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Joan Calabuig, també ha afirmat hui que “és imprescindible que des de les administracions públiques es potencie i es facilite la iniciativa empresarial, especialment en la conjuntura econòmica actual. És necessari l’establiment d’un entorn que promoga la cultura emprenedora, així com la creació i desenvolupament de projectes empresarials generadors d’ocupació i de valor afegit”.

Contractació indefinida

D’altra banda, a través de València Emplea, es concediran subvencions per la contractació indefinida a jornada completa de persones aturades de València, per un import global de 600.000 euros. Per beneficiari, correspondran 5.000 euros per empresa, que ascendiran a 6.000 euros en cas que la persona contractada siga dona, o menor de 30 anys, o major de 45, estiga inscrita com a aturada ininterrompudament els últims 12 mesos, o tinga una discapacitat del 33% o superior. El termini de presentació de sol·licituds és del 26 de juliol al 8 de setembre.

A més, es concediran subvencions a empreses de València creades entre l’1 de gener de 2010 i el 31 de desembre de 2013, que hagen efectuat despeses durant 2016 en accions dirigides a realitzar programes de màrqueting i comercialització que milloren el posicionament en el mercat i accions dirigides a la generació de nous productes i/o serveis així com a la millora dels existents (les despeses subvencionables concretes s’especifiquen en els bases reguladores). La quantia global ascendeix a 150.000 euros i se subvencionarà el 100% del total de les despeses subvencionables justificades, exclosos els impostos susceptibles de recuperació, fins a un màxim de 3.500 euros per empresa. El termini de presentació de sol·licituds venç el 7 d’agost.

D’altra banda, tal com ha informat Jordi Peris després de la Junta de Govern, s’ha aprovat la contractació, a través de VLC Activa Emplea, de 188 persones durant un període de quatre mesos i amb un pressupost que s’aproxima a un milió d’euros. Estes contractacions van dirigides a professionals tals com obrers de la construcció, jardiners, llanterners, fusters, pintors, netejadors o educadors ambientals.

Finalment, a través de Emprén VLC, l’objectiu del qual és ajudar a la creació de noves empreses o autònoms en la ciutat, s’ha aprovat un import global de 500.000 euros per a destinar-los a ajudar a finançar les altes com a autònoms de les noves empreses. Es concedirà una quantia fixa de 3.000 euros en concepte de llançament, que s’incrementarà en 500 euros quan la persona que la seua alta en el RETA motive la sol·licitud de subvenció haja estat inscrita com a demandant d’ocupació durant 360 dies en els dihuit mesos immediatament anteriors a la data d’alta en el RETA, o siga menor de 30 anys o major de 45 anys, o que puga acreditar un grau de discapacitat d’almenys el 33%.

El termini de presentació de sol·licituds és 30 dies naturals a explicar des de l’endemà a la publicació de l’extracte de la convocatòria en el BOP, que encara està pendent.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.