L’Ajuntament busca fórmules per a coordinar la coincidència entre les Falles i la Setmana Santa Marinera

Valencia Noticias | Redacción.- L’Ajuntament de València busca fórmules per a coordinar la coincidència cronològica de les Falles i la Setmana Santa Marinera que afecta d’una manera molt especial el Districte Marítim, on té lloc la segona festa de la ciutat, com ha subratllat Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva, que hui s’ha reunit amb la Junta Major de la Setmana Santa Marinera, una celebració que enguany arranca en un Diumenge de Rams que se celebra l’endemà de la cremà.

Fuset se reunió con la Junta Mayor de la Semana Santa Marinera.
image-314097

Després de reunir-se amb els integrants de la Junta Major, Pere Fuset ha assenyalat que “enguany la coincidència de les Falles amb la Setmana Santa Marinera implica un esforç per a atendre i posar en valor una festa que és la segona de la ciutat i la principal dels Poblats Marítims”. El regidor ha reiterat el desig de l’Ajuntament de donar suport a esta festa “no solament a escala econòmica, mantenint les subvencions dels últims anys, sinó també tècnicament i patrimonialment, perquè som conscients que la Setmana Santa Marinera de València custodia peces artístiques de gran valor”.

La subvenció municipal a la Setmana Santa Marinera puja a 150.000 euros, “als quals cal afegir un fons, per concretar, per a protegir i custodiar eixes grans peces d’art escultòric que són els passos amb l’objectiu que tinguen la millor conservació i garantia de futur”, ha manifestat Fuset, que ha assenyalat que des de la seua arribada a la Regidoria ha mantingut “més de 350 reunions amb agents festius per a conéixer les seues impressions i poder prendre les mesures necessàries perquè les festes de València siguen un motor cultural, econòmic i social de la ciutat”.

En relació amb la coincidència entre Falles i Setmana Santa, ha afegit que “volem preparar i tindre a temps tots els preparatius perquè eixa segona festa de la ciutat i la principal dels Poblats Marítims puga celebrar-se i eixir al carrer amb normalitat. Per això hem demanat un esforç especial a les falles que es planten al Marítim perquè siguen les primeres a retirar els seus envelats i permeten que la Setmana Santa puga desfilar amb normalitat el Diumenge de Ramos, l’endemà de la cremà”.

També s’ha reunit este matí Pere Fuset amb els directius del Cercle de Belles Arts de València, “que estan interessats a tindre una presència activa i vincular-se a les festes de la ciutat. En concret, hem parlat de possibilitats festives que poden aportar a les Falles de valència, en les quals esta entitat ha tingut una participació històrica notòria”.

Eixa implicació es faria extensiva igualment a la Fira de Juliol, “i també hem obert la possibilitat de col·laborar en el carnestoltes del Cercle de Belles Arts, que durant molts anys ha sigut a València una festa amb molt de pes. Estem estudiant i valorant les propostes que ens han presentat per a treballar-les al llarg d’esta legislatura”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.