L’Ajuntament celebra el cap d’any amb un espectacle sense focs artificials “pel veto de la subdelegació de govern”

La celebració començarà a les 23.00 hores amb l’actuació de 3 DJ i una projecció làser que precedirà les campanades

L’Ajuntament de València celebrarà demà, per primera vegada, un espectacle per a acomiadar, de manera col·lectiva l’any 2015 i rebre l’any 2016. Començarà a les 23.00 hores amb l’actuació de tres DJ, i a les 23.55 hores s’iniciarà la festa de les campanades amb una projecció de làser “que formava part d’un pensat i dissenyat espectacle multimèdia amb elements pirotècnics que, malgrat comptar amb tots els permisos pertinents en matèria de seguretat, la Subdelegació de Govern ha vetat arbitràriament”.

Així ho ha denunciat hui el regidor delegat de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui, després de lamentar este veto “que no s’aplica en altres ciutats com Madrid, on se celebrarà un espectacle similar en les mateixes condicions”, ha anunciat “que la festa continua, i que ningú pararà la celebració d’esta tradició que es festeja a tot el món i que en la ciutat sempre s’havia realitzat de forma espontània”.

“En esta ocasió”, ha explicat el regidor, “l’equip de govern ha decidit organitzar la festa amb la finalitat de consolidar l’oferta de Nadal de la ciutat i oferir majors atractius tant a la ciutadania com als visitants”. La celebració començarà a les 23.00 hores amb l’actuació de tres DJ: els valencians Paco Plaza i la jove LeyDj, i ElyellaDj, que són cap de cartell en molts festivals i han desenvolupat la seua carrera molt vinculats a la nostra ciutat.

En els moments previs a les 00.000 hores començarà l’espectacle de les campanades pròpiament dit amb una projecció de làser de Els Visuals que, al principi, anava a ser un espectacle multimèdia amb efectes pirotècnics que anava a realitzar l’empresa Caballer FX. “Es tractava”, ha explicat Fuset, “d’un muntatge avalat per un informe de Bombers i els Servicis Centrals Tècnics de l’Ajuntament, i explicava un protocol de Protecció Civil que garantien la seua seguretat”.

“Ens preocupa esta prohibició que afecta el sector pirotècnic valencià i, per extensió, la ciutadania valenciana, que no podrà gaudir d’un espectacle que sí que es va a celebrar en altres localitats espanyoles i europees”, ha denunciat Fuset. En la seua intervenció, el regidor ha explicat que tant els pirotècnics com els responsables municipals han intentat dialogar amb la Subdelegació de Govern i han argumentat “que no hi ha cap raó objectiva per a impedir la celebració d’este espectacle que complix amb totes les mesures de seguretat exigides per la llei”. També ha denunciat “el tracte discriminatori del Partit Popular que autoritza o no segons li interessa”, i ha anunciat que l’equip de govern municipal “s’assessorarà jurídicament perquè no es realitze una aplicació tan restrictiva de la legislació que pot posar en perill espectacles pirotècnics com el de la tradicional crida fallera”.

Pere Fuset, que ha convidat a tots els valencians i valencianes perquè gaudisquen de la festa (que amb els elements pirotècnics comptava amb un pressupost de 29.000 euros), ha recordat que l’accés a la plaça de l’Ajuntament es podrà realitzar per tres punts en els quals la Policia Local controlarà l’aforament, així com l’entrada d’objectes i vidres al recinte, que estarà delimitat amb tanques. Els accessos s’habilitaran en els carrers del Marqués de Sotelo, Correus i al costat del monument de Vinatea.

“A més de la seguretat, ha ressaltat el regidor, ens interessa garantir la neteja de la zona. Per açò, quan acabe la celebració es durà a terme una primera retirada de residus sòlids i, a partir de les 2, entraran les brigades de neteja per a fer una recollida intensa com la que es duu a terme en altres celebracions”.

REFORÇ DE LES LÍNIES D’EMT

Amb motiu de esta celebració i el conseqüent tancament al trànsit rodat de la plaça de l’Ajuntament, la regidoria de Mobilitat Sostenible ha informat que les línies nocturnes de l’Empresa Municipal de Transport que habitualment tenen parada en la plaça de l’Ajuntament es traslladaran al carrer de Xàtiva, segons el dispositiu especial dissenyat per l’EMT per a reforçar un total de 23 línies que garantiran la fluïdesa dels desplaçaments durant la nit de Cap d’Any.

Pel que fa al citat dispositiu de l’EMT, les línies nocturnes avancen la seua eixida a les 21.45 hores, és a dir, tres quarts d’hora abans de l’habitual; i dupliquen els seus servicis fins a les 3.30 hores. A més, a partir de les 4 de la matinada també es veuran reforçades les línies 2, 35, 89, 90 i 95.Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.