L’Ajuntament construïx al Cemeteri General un riu sec on es podran dipositar cendres funeràries

València Notícies | Redacció.- La Delegació de Cementeris de l’Ajuntament de València ha conclós l’adecuació de la zona que envolta el dipòsit de cendres funeràries de la secció 11 del Cementeri General, la primera de les dos piràmides creades amb eixa finalitat. En el marc d’esta actuació s’ha construït un xicotet riu sec on també es poden dipositar les cendres.la-instalacion-es-compatible-con-diversos-cultos

L’actuació municipal comprén un àrea de 2.100 metres quadrats de superfície coberta per gespa, on se situa el primer dels dos dipòsits de cendres del cementeri, coronat per una bústia en forma de piràmide a on s’accedix per camins de lloses de granit. L’objectiu de la intervenció, a banda del condicionament de la parcel·la, ha sigut augmentar les opcions que es donen a la ciutadania per dipositar les cendres dels seues éssers estimats.

“Des del Govern de la Nau hem dut a terme una nova actuació de condicionament als nostres cementeris que ens permet alhora oferir als veïns i veïnes de la ciutat més opcions per dipositar les cendres funeràries, que alhora són opcions més universals”, ha explicat la regidora delegada de Cementeris, Pilar Soriano.

La intervenció ha tingut un pressupost total de 59.999,86 euros i ha contemplat diverses accions. En primera instància s’ha creat una plataforma elevada per ubicar una fornícula decorativa amb un receptacle on es poden col·locar les urnes cineràries, de forma que les cendres dipositades allà són arrossegades per un corrent d’aigua cap a un riu sec format per cudols de riu. En segon terme, s’ha creat una nova zona per al dipòsit manual de cendres, unida al primer espai pel llit sec d’un riu de cudols amb vegetació lacustre i 11 abeuradors per a aus, amb oxigenadors que eviten l’estancament de l’aigua. Finalment, el perímetre de la parcel·la s’ha envoltat per unes motes amb vegetació mediterrània per dotar d’intimitat a la zona. Tot este espai, dotat per un sistema de reg automàtic, incorpora vegetació típica del nostre territori, com ara romaní, espígol, margallons o llorer i també joncs, all silvestre i canyís.

“Amb esta actuació els ciutadans i les ciutadanes disposen ara d’opcions alternatives a la col·locació de les cendres funeràries al dipòsit que hi ha baix les dos piràmides construïdes tant a la secció 11 com a la 20. Per un costat podran col·locar les urnes a la fornícula que hi ha sobre la nova plataforma elevada i, per un altre, podran dipositar-les de forma manual sobre el llit sec”, ha explicat Soriano.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.