L’Ajuntament de Castelló aprova una nova ordenança municipal per a reglar els patrocinis

Nomdedéu presenta Ordenança Patrocinis
image-322963
Nomdedéu explica que “el Consistori elaborarà un catàleg d’activitats patrocinables i els interessats proposaran les seues ofertes”

El vicealcalde i portaveu del Govern, Enric Nomdedéu, va presentar divendres passat, després de la celebració de la Junta de Govern Local, l’aprovació, a proposta de Nomdedéu com a regidor delegat de l’àrea de Transparència, de l’Ordenança Reguladora de Patrocinis Privats d’Activitats Municipals i que es traslladarà per a la seua aprovació en el pròxim plenari a celebrar-se l’últim dijous del mes de febrer.
Aquesta ordenança pretén “regular les actuacions susceptibles de patrocini, ressaltant les activitats de promoció turística, cultural, esportiva i comercial, que a dia d’avui constitueixen un factor determinant per al desenvolupament econòmic i social de la ciutat de Castelló i suposen un camp propici per a la col·laboració privada i les activitats per al desenvolupament de la societat de la informació, coneixement i innovació, que ha suposat l’aparició d’una àmplia gamma d’activitats no contemplades amb anterioritat i que per descomptat són susceptibles de patrocinis privats”, segons dicta el document en la seua exposició de motius.
Així, tal com va explicar el vicealcalde, l’Ajuntament “realitzarà a principi d’any un catàleg d’activitats que, a consideració de l’equip de govern, poden ser patrocinables per una empresa privada o particular durant l’any”. No obstant açò, al llarg de l’exercici seran susceptibles d’afegir-se activitats patrocinables a la llista en funció de les necessitats del moment, sempre que obtinguen l’acord exprés de la Junta de Govern i havent-se de justificar per l’òrgan municipal promotor del patrocini les raons que aconsellen la seua celebració.
Una vegada realitzat aquest catàleg, es farà una convocatòria pública i obertura de termini per a la presentació d’ofertes per un període que no podrà ser inferior a vint dies. La convocatòria serà publicada en la pàgina web de l’Ajuntament amb la finalitat de garantir els principis de llibertat d’accés, publicitat, transparència, no discriminació i igualtat, i una ressenya de la mateixa en un dels diaris de major difusió de la província.
Els interessats a realitzar patrocinis presentaran les seues ofertes a través del Registre General de l’Ajuntament o en el Registre dels Organismes Autònoms corresponents. L’estudi de les ofertes presentades es farà atenent a les més avantatjoses per als interessos municipals sobre la base de criteris generals.

La nova Ordenança de Patrocinis “evitarà definitivament el que ha vingut succeint fins ara en l’àmbit de la festa, que un dia en la setmana de Magdalena se’ls lliurava un obsequi als patrocinadors sense que se sabera què havien patrocinat exactament ni per quina quantitat de diners”, va al·legar Nomdedéu. A partir d’ara aquesta situació es regula de manera legal amb una ordenança de la qual han tingut coneixement del seu contingut “els diferents partits polítics i també Participació Ciutadana”, va aclarir el vicealcalde.
A més, “les empreses ara podran desgravar-se l’import dels patrocinis en les seues declaracions societàries, per açò entenem que es tracta d’una bona manera de trobar una col·laboració públic-privada regulada de manera legal”, va concloure Nomdedéu.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.