L’Ajuntament de Castelló convocarà un grup de treball per a analitzar el procés de subvencions

Ajuntament de CastellóEstan convidats a participar tots els grups polítics, tècnics municipals, associacions i federacions veïnals i Junta de Festes

L’Ajuntament de Castelló convocarà un grup de treball per tal d’analitzar el procediment que s’havia portat fins ara per a concedir les subvencions municipals. Aquest grup de treball esclarirà també si en el procés de concessió de subvencions es va poder cometre alguna disfunció.

Al grup de treball estaran convidats a participar tots els grups amb representació a l’Ajuntament de Castelló, les associacions i federacions veïnals, els tècnics de l’àrea de Participació Ciutadana i la Junta de Festes. Aquest grup de treball analitzarà el procediment de concessió d’ajudes realitzat fins ara per tal d’evitar duplicitats a l’hora de concedir-les. Així, aquest grup conclourà amb un procediment que s’ajuste a la nova realitat.

El Consistori castellonenc ha pres aquesta mesura després que anit se constituïra el Consell Municipal de Participació Ciutadana on els representants de l’equip de govern municipal van explicar al ple del Consell les raons per les quals es va decidir canviar un dels punts de la convocatòria d’ajudes de Participació Ciutadana.

Així, es va explicar que en l’actual convocatòria no se subvencionaran conceptes tals com la despesa en el lloguer de taules i cadires per a realitzar festes i actes veïnals perquè aquests actes ja van ser subvencionats per la Junta de Festes i, com diu textualment l’article 7 de l’Ordenança General Reguladora de la Concessió de Subvencions de l’Ajuntament de Castelló, “la percepció d’una subvenció atorgada per l’Ajuntament de Castelló de la Plana i pels seus organismes autònoms no serà compatible amb altres concedides per a la mateixa activitat i despeses per part d’aquesta Corporació Municipal”.

Des de l’Ajuntament reafirmem a més, que no és intenció d’aquest equip de govern acusar a les diferents associacions veïnals. De fet, la nostra única intenció és resoldre aquesta duplicitat i per això convoquem el grup de treball que ens donarà una fotografia perfecta de com s’estaven fent les coses fins ara i quina serà la manera de procedir que hàgem d’adoptar.

Per la seua part, la presidenta del Consell i regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, va presentar el Pla de Govern de Participació Ciutadana, el qual consta de 24 punts i entre els quals destaquen sol·lucions per tal de fomentar i donar suport a l’associacionisme i el teixit associatiu de la ciutat de Castelló, potenciació dels mecanismes de participació col·laborativa en línia, les consultes directes a la ciutadania, facilitar la participació dels ciutadans en els plenaris i les comissions, permetre que la ciutadania exercisca el control sobre les accions de govern, fer uns pressupostos realment participatius i reforçar la figura del regidor de districte.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.