L’Ajuntament de Castelló descentralitza la Setmana de la Mobilitat per a acostar-la als barris

El regidor Rafa Simó anuncia una macrobicicletada escolar, una marxa a peu per la seguretat vial i el PARKing Day com a principals novetats

Castelló se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que se celebrarà del 18 al 24 de setembre. Sota el lema, ‘Compartir et porta més lluny’, la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Castelló promourà la mobilitat compartida, neta i intel·ligent a més d’incorporar la seguretat vial com un altre dels elements clau en la mobilitat urbana, com assenyala la campanya institucional #JoConvisc.

El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha presentat aquest matí el programa  amb els representants de Su Taxi, Bicicas, la Fundació f2e per a l’Eficiència Energètica i Objetivo Cero. Simó ha destacat l’aposta per ampliar i diversificar els espais en els quals se celebraran els actes de la Setmana de la Mobilitat, “per tal de descentralitzar-la i acostar-la als barris per a fer partícip a tota la ciutadania”. “A més, també augmentem el nombre d’actes dirigits al públic infantil per tal de fer-los protagonistes del canvi cap a una ciutat més sostenible que és el que volem per a Castelló”, ha afegit.

Així, les activitats de la Setmana de la Mobilitat començaràn el proper dilluns al Casal Jove del Grau; el dimarts es traslladaran al parc Geòleg Royo, el dimecres al parc Botànica Carmen Albert, el dijous a la plaça Mar Egeu i el divendres a la Plaça Major. Durant el dissabte hi haurà activitats al carrer Navarra (PARKing day) i en la Plaça Major, mentre que el diumenge se celebrarà la III Gimcana Sostenible, organitzada per Su Taxi, amb punt d’eixida la plaça Major.

A més d’aquesta descentralització en l’espai, enguany també s’han incorporat nous esdeveniments en la programació, com una macrobicicletada escolar que es realitzarà el divendres 22 i en la qual participaran sis col·legis de la ciutat (Jaume I, Carles Salvador, Censal, Illes Columbretes, Manel Garcia Grau i Gaetà Huguet); la I Marxa a peu #JoConvisc per la Seguretat Vial, una marxa no competitiva i simbòlica per a reivindicar la seguretat en els espais urbans que es realitzarà el mateix divendres a les 20:00 hores; i el PARKing Day, una iniciativa que se celebra a nivell mundial i que consistirà en utilitzar places d’aparcament de la zona blava del carrer Navarra per a altres activitats, reivindicant la recuperació de l’espai públic per a la ciutadania.

 

La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible també ha servirà per a donar a conéixer el programa de Camins Escolars, un projecte on participen diferents comunitats escolars i les regidories de Mobilitat i Educació, per a afavorir els itineraris segurs i sostenibles cap als col·legis.

El divendres 22 també es celebrarà el Dia Sense Cotxes, per lo que el centre de la ciutat quedarà tancat per al tràfic i solament podran circular transport públic, vehicles no contaminants i serveis de càrrega i descàrrega. A més, un any més i per iniciativa de la Conselleria de Vertebració del Territori, el TRAM serà totalment gratuït. Finalment, la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible conclourà amb la gimcana sostenible el diumenge, d’11 a 14 hores, en la Plaça Major.

La zona restriginda de trànsit, com altres anys, serà la delimitada per la Plaça la Pau, carrer Gasset, avinguda Rei en Jaume; carrers Saragossa, Arrufat Alonso, plaça Clavé, carrer Sant Lluís i Compte Pestagua.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.