L’Ajuntament de València convertirà en estanys algunes de les fonts de la ciutat

Valencia Noticias | Redacción.- “Esta conversió de part de les fonts de la ciutat està lligada a la dinàmica de canvi de la jardineria que estem iniciant. Volem passar d’una jardineria estàtica i formal a una de nova canviant i ambiental”, ha explicat la regidora delegada de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

Amb l’actuació anunciada per la delegació s’aconseguirà que una sèrie d’espais que ara mateix han de rebre tractaments amb productes químics, insecticides i bactericides, a més de fungicides i algicides, passaran a ser espais amb vida i biodiversitat. En els nous estanys hi haurà plantes aquàtiques i peixos. En els espais on siga possible s’introduiran samarucs o fartets; en la resta, gambúsies.

La experiencia piloto se iniciará con cinco fuentes de la ciudad.
image-307340

“Una jardineria que potencie la biodiversitat no pot negar la vida en els seus espais. Es reduirà l’ús de la química a la mínima necessària per complir una funció sanitària, com ara, per exemple, en el control de plagues nocives per a la ciutadania”, ha explicat Soriano.

L’experiència pilot s’iniciarà amb cinc fonts de la ciutat: quatre de Vivers, Sorolla, Les Aiguaderes, El Despertar i Neptú; i una quinta, al carrer de Castán Tobeñas. Totes estes rebran aigua mare de l’estany de la Rambleta per a facilitar la conversió de la font i agilitzar l’adaptació del nou ecosistema.

“Esta actuació es farà coordinadament entre els servicis de Jardineria i de Sanitat i comportarà un control periòdic de la qualitat de l’aigua. Una vegada passats els primers tres o quatre mesos de prova s’informarà dels resultats i l’evolució de l’aigua i de l’estany”, ha explicat per acabar Soriano.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.