L’Ajuntament de valència millora la neteja dels carrers i zones verdes de la ciutat

El Ayuntamiento refuerza la recogida de enseres y la limpieza de solares y zonas sin urbanizar para 2018. (Limpieza).La Regidoria de Gestió de Residus Sòlids de l’Ajuntament de València ha presentat els resultats de l’última auditoria sobre la presència d’excrements de gossos als carrers i jardins de la ciutat. L’Olivereta, Patraix i Jesús són tres districtes de València on s’ha millorat considerablement la situació.

Els resultats de les últimes medicions d’excrements de gossos als carrers i zones verdes de districtes com Patraix, l’Olivereta i Jesús mostren una reducció de més del 50 %, passant de 3,06 unitats per 500 metres quadrats retirades el primer trimestre del 2017, a 1,61 unitats per 500 metres quadrats retirades en el mateix període del 2018. Pel que fa a les zones verdes, al primer trimestre del 2017 es van retirar 13,75 unitats per 500 metres quadrats i, al mateix període del 2018, s’han retirat 8,96; és a dir, 4,79 unitats menys. En altres districtes, com Ciutat Vella, l’Eixample o Extramurs, s’han retirat 1,19 unitats per 500 metres quadrats el primer trimestre del 2018, davant de les 1,58 unitats que es van retirar al mateix període de l’any 2017.

 

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Gestió de Residus Sòlids, realitza diverses auditories amb l’objectiu de conéixer la situació de la neteja a la ciutat. Per mesurar la presència d’excrements canins als carrers i jardins es quantifica el número d’unitats retirades per cada 500 metres quadrats. Segons la regidora de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano, «gràcies a l’augment de pressupost en les partides destinades a neteja que ha realitzat este govern, s’han pogut executar diferents polítiques actives en esta matèria com, per exemple, l’increment de la freqüència de les tasques de neteja, la campanya de sensibilització ciutadana “La revolució de la neteja” o la instal·lació de noves papereres a la ciutat».

 

Soriano ha recordat que al barri de Patraix s’han instal·lat recentment 75 papereres amb dispensadors de bosses per a la recollida d’excrements, i altres 185 papereres normals, amb una dotació pressupostària per a l’execució de l’actuació de 21.456 euros. «Així, a Patraix, s’ha aconseguit rebaixar considerablement la ràtio de paperera per habitant, ja que, si a la ciutat hi ha aproximadament una paperera per cada 52 habitants, ara al barri de Patraix hi ha una paperera per cada 40 habitants».

 

L’edila ha destacat que «és una prioritat per al Govern de la Nau millorar la neteja de la ciutat de València, i així ho demostren les polítiques que s’estan portant a terme a la ciutat des que vam començar a governar. Des de la Regidoria valorem positivament estes noves dades que confirmen que estem treballant en la línia correcta». La regidora ha afegit que «encara que les xifres són bones, no podem relaxar-nos, atés que la presència d’excrements de gossos al carrers i jardins de la nostra ciutat és un problema que hem d’afrontar amb tots els instruments que tenim al nostre abast. Igual que celebrem la millora de la situació, volem agrair la col·laboració de la ciutadania per aconseguir que València siga una ciutat més neta i els instem a seguir actuant en la mateixa direcció, perquè mantindre la ciutat neta és cosa de totes i tots».

 

 

 

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.