L’Ajuntament destina quasi 100.000 euros a la renovació de l’aigua potable del Cabanyal

València Noticies | Redacció.- Les obres de renovació d’aigua potable al Cabanyal, que tenen un cost de 96.400 euros, estan en marxa des del passat mes d’agost. Amb esta intervenció s’ha iniciat el Pla d’Actuació al Cabanyal-Canyamelar, que preveu projectes d’urbanització, rehabilitació d’habitatges, edificació de nova planta i xarxa d’equipaments, amb una inversió total de 32 milions d’euros.

El regidor de Desenvolupament Urbà i del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, ha recordat hui que estes obres suposaran la canalització de 95 metres de canonada de fosa amb un pressupost aproximat de 38.000 euros, i ha destacat que els nous materials instal·lats, de fosa dúctil d’última generació, “permetran als veïns del Cabanyal-Canyamelar disposar d’una infraestructura de proveïment d’aigua potable de la major qualitat”.

renovacion-del-agua-potable-en-la-calle-teatre-de-la-marina-de-el-cabanyal
image-420818

Vicent Sarrià ha explicat que amb estes actuacions s’aconseguix augmentar el cabal d’aigua al barri, “i amb això s’aconseguix augmentar la pressió a la resta d’edificis adjacents i una millora del servici d’aigua potable”, i ha destacat que la renovació de la xarxa d’aigua potable “permet estalviar un bé tan escàs com l’aigua, ja que s’elimina significativament el risc de fugues”.

“Amb estes obres s’inicia la rehabilitació del Cabanyal”, ha manifestat Sarrià, que ha recordat que a l’octubre s’iniciaran les obres d’urbanització en tres eixos transversals del barri amb un pressupost de 6 milions d’euros, i la xarxa arterial de col·lectors, amb un cost de 4,5 milions d’euros.

A més, ha recalcat, abans de juny de 2019 s’hauran dut a terme set nous projectes d’urbanització, rehabilitació d’habitatge públic i equipaments finançats per la Generalitat a càrrec del Pla Confiança (rehabilitació, centre de servicis socials, centre sociocultural i urbanització dels eixos perpendiculars al mar) per un import de 7 milions d’euros.

D’altra banda, el regidor ha al·ludit als 2,5 milions d’euros que aporta l’Ajuntament per a les obres d’urbanització i rehabilitació d’habitatge públic de l’àrea de renovació i regeneració urbana (ARRU), el conveni de la qual es va signar amb el Ministeri de Foment i la Generalitat i que preveu també ajudes als propietaris privats perquè arreglen els seus habitatges (s’han presentat sol·licituds per a rehabilitar més de 300 habitatges privats).

Finalment, Sarrià ha recordat que estan pendents d’aprovació els projectes presentats a la Unió Europea per al seu finançament per un import de 15 milions d’euros.

“En esta corporació, el Cabanyal serà un nou barri, molt diferent del que el PP tenia pensat per al Cabanyal amb l’enderrocament de 1.300 habitatges”, ha conclòs el regidor, que també ha manifestat “que no solament es rehabilitarà el barri, sinó que en uns mesos començarà la planificació definitiva del Cabanyal respectant la trama històrica i els valors patrimonials, l’encàrrec dels quals s’acaba de realitzar a l’empresa pública AUMSA amb un cost de 250.000 euros”.

Els treballs de la Delegació del Cicle Integral de l’Aigua, dins del projecte Renovació i Millora de la Xarxa de Distribució d’Aigua Potable i Baixa Pressió al barri del Cabanyal-Canyamelar, afecten els carrers següents:

1) Teatre de la Marina, 9, entre els carrers de la Barraca i de la Reina. Ha suposat la renovació de 30 metres de canonada amb canonada de fosa dúctil. Esta obra es va dur a terme entre els dies 1 d’agost i 13 d’agost de 2016.

2) Carrer de l’Església del Rosari, 16, entre els carrers de la Barraca i del Pare Lluís Navarro. Ha suposat la renovació de 26 metres de canonada amb canonada de fosa dúctil. Esta obra es va dur a terme entre els dies 9 i 17 d’agost de 2016.

3) Carrer de l’Església del Rosari, 18, entre els carrers de la Barraca i de la Reina. Ha suposat la renovació de 6 metres de canonada amb canonada de fosa dúctil. Esta obra es va dur a terme entre els dies 16 i 19 d’agost de 2016.

4) Carrer de la Reina, 32, un tram del carrer de la Reina, entre els carrers de l’Església del Rosari i d’en Vicent Gallart. Ha suposat la renovació de 20 metres de canonada amb canonada de fosa dúctil. Esta obra es va dur a terme entre els dies 22 i 31 d’agost de 2016.

5) Carrer d’Espadà, 33, entre els carrers de la Barraca i de la Reina. Ha suposat la renovació de 26 metres de canonada amb canonada de fosa dúctil. Esta obra es va dur a terme entre els dies 29 d’agost i 7 setembre de 2016.

6) Carrer d’Espadà, 31, entre els carrers de la Barraca i del Pare Lluís Navarro. Ha suposat la renovació de 26 metres de canonada amb canonada de fosa dúctil. Esta obra es va dur a terme entre els dies 5 i 10 de setembre de 2016.

7) Carrer d’en Vicent Gallart, 58, entre els carrers de la Barraca i de la Reina. Ha suposat la renovació de 12 metres de canonada amb canonada de fosa dúctil. Esta obra es va dur a terme entre els dies 5 i 12 setembre de 2016.

En total, les obres finalitzades i realitzades fins a la data han suposat la renovació de 146 metres de canonada al barri amb un pressupost aproximat de 58.400 €.

Però, a més, tal com ha manifestat Sarrià, acaben de començar noves obres al barri en els carrers següents:

– Carrer de la Barraca, 253, entre els carrers d’Espadà i del Pintor Ferrandis. Esta obra suposarà la renovació de 48 metres de canonada amb canonada de fosa dúctil. Esta actuació es durà a terme entre el 12 de setembre de 2016 i el dia 21 de setembre de 2016.

– Carrer del Teatre de la Marina, 11, entre els carrers del Doctor Lluch i de la Reina. Esta obra suposarà la renovació de 30 metres de canonada amb canonada de fosa dúctil. Esta actuació es durà a terme entre el 12 de setembre de 2016 i el dia 26 de setembre de 2016.

– Carrer de la Reina, 60, entre els carrers del Teatre de la Marina i de Just Vilar. Esta obra suposarà la renovació de 17 metres de canonada amb canonada de fosa dúctil. Esta actuació es durà a terme entre el 12 de setembre de 2016 i el dia 26 de setembre de 2016.

Estes obres suposaran la canalització de 95 metres de canonada de fosa amb un pressupost aproximat de 38.000 €.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.