L’Ajuntament engega una web per a recollir propostes de pressupostos participatius

170213 rp presupuestos participativos (3)Brancal i Garcia expliquen que “el nou mecanisme obri la participació al màxim, permetent que cada ciutadà realitze la seua proposta”

La vicealcaldesa i regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, i el regidor de Transparència i Modernització, Ignasi Garcia, han presentat aquest matí el nou mecanisme pel qual la ciutadania podrà triar en què invertirà l’Ajuntament de Castelló els 1.650.000 euros de la partida pressupostària destinada a pressupostos participatius.

Així, per primera vegada, l’Ajuntament engegarà una web per a arreplegar propostes inversores en la qual podrà participar tota la ciutadania. La vicealcaldesa ha explicat que “aquesta iniciativa és la materialització del treball de diferents àrees i naix del pla estratègic de participació. L’estudi diagnòstic per a fer aquest pla ens va indicar que el procediment que se seguia fins ara per a triar els pressupostos participatius era complicat i deixava fora d’aquesta elecció a molta gent. Per açò, obrim ara la participació al màxim, amb una eina, la web, molt senzilla de manejar i molt intuïtiva i que permet que participe la major quantitat de gent possible”.

Brancal també ha manifestat que “cal destacar que l’important de tot aquest procediment són les persones, la nostra ciutadania, i l’empoderament de la mateixa en la presa de decisions respecte de l’execució del pressupost municipal”.

Per la seua banda, Ignasi Garcia, ha explicat el procediment a seguir: “la web s’obrirà dimecres que ve 15 de febrer i fins al 5 de març, tots els empadronats a Castelló majors de 16 anys podran realitzar una proposta inversora”. A partir d’ací s’obrirà un procés (del 6 al 31 de març) perquè la gent busque avals a les propostes, cada persona podrà avalar un màxim de tres propostes i aquelles proposicions que compten amb un mínim de 25 suports passaran a la fase d’estudi (de l’1 al 30 d’abril), on els tècnics municipals analitzaran la viabilitat tècnica, legal i econòmica de cada proposta. Finalment, des de l’1 al 15 de maig, tots els majors de 16 anys empadronats a Castelló podran votar totes les propostes que consideren fins a completar el pressupost màxim d’1.650.000 €, ja que les proposicions hauran sigut quantificades econòmicament pels tècnics.
Finalment, Brancal i Garcia han explicat que per a arribar a tota la ciutadania i animar-la a participar s’han iniciat aquesta mateixa vesprada una sèrie de reunions en les quals tots dos explicaran tot el procediment i contestaran als dubtes que puguen tenir els ciutadans i ciutadanes.

 

Calendari de reunions:

 

Dilluns, 13 de febrer a les 19h.

Edifici Municipal Quatre Cantons

Carrer Enmig, 82
Dimarts 14 de febrer a les 19h.

Patronat Municipal d’Esports

Carrer de les Illes Columbretes, 22
Dimarts 21 de febrer a les 19h.

CEIP Antonio Armelles

Carrer d l’Illa Baleato, 34
Dimecres 22 de febrer a les 19h.

Associació de veïns “Els Mestrets”

Plaça de les Illes Columbretes, s/n
Dilluns 27 de febrer a les 18h.

Centre Urban Castelló

Carrer de la Cuadra la Salera s/n
Dimarts 28 de febrer a les 19h.

Casal Jove. El Grau

Carrer Marina Española, 2

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.