L’Ajuntament estudia la proposta de l’hostaleria per a implementar la figura de l’alcalde de nit

L’alcalde s’ha reunit amb el president de la Federació Empresarial d’Hostaleria

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Comerç, Carlos Galiana, rep el president de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València, Manuel Espinar. Alcaldia.

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Comerç, Carlos Galiana, rep el president de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València, Manuel Espinar. Alcaldia.

L’alcalde de nit, una figura implantada en diverses ciutats europees i espanyoles per ordenar l’oci nocturn i evitar les friccions que este pot ocasionar amb el veïnat, ha sigut el principal assumpte a tractar de la reunió que hui han mantingut a l’Ajuntament l’alcalde de València, Joan Ribó, i el president de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València, Manuel Espinar.

En esta trobada, en què també ha participat el regidor d’Espai Públic, Carlos Galiana, s’ha parlat de mesures per a millorar la convivència entre les persones que gaudixen de l’oci nocturn a la ciutat i del veïnat dels llocs propers als establiments d’oci. Així, tal com ha explicat posteriorment Joan Ribó, «Manuel Espinar ha proposat la implantació de l’esmentat alcalde de nit com un mecanisme que funciona en altres grans ciutats, com ara Madrid».

«En el Govern de la Nau volem estudiar esta figura i, de fet, ens posarem en contacte amb els responsables de les ciutats que compten amb este mediador que tracta de conciliar el desenvolupament de les activitats dels establiments d’oci nocturn amb el respecte al descans de la ciutadania», ha explicat Joan Ribó.

En definitiva, «buscarem mecanismes de convivència per resoldre qualsevol situació de conflicte com la que es pot generar entre la joventut que vol gaudir de la nit en una terrassa i el veïnat que vol dormir, amb tots els drets, al costat. I l’alcalde de nit, que funciona a altres ciutats, pot ser una solució».

De fet, ha conclós l’alcalde, «la regidoria d’Espai Públic ha estat estudiant, des de fa mesos, esta possibilitat, analitzant l’actuació que esta figura desenvolupa en altres ciutats europees –és el cas d’Àmsterdam, Milà, Berlín o Londres- i la manera com podria adequar-se a la realitat valenciana, si així és possible».

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.