L’Ajuntament estudiarà el nou Conveni de Treballs en Benefici de la Comunitat que planteja el Ministeri però exigirà finançament per a dur-lo a terme

València Notícies | Redacció.- La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Consol Castillo, i la Sostdirectora de Penes i Mesures Alternatives del Ministeri de l’Interior a la Comissió de Seguiment del Conveni pels Treballs en Benefici de la Comunitat, Miriam Tapia, s’han reunit hui a València.

 La regidora Castillo, que ha valorat este programa com a “molt útil” i ha agraït la visita de Tapia a l’Ajuntament, ha deixat clar des del principi que “en el moment en el que el Ministeri pretén delegar les seues funcions en l’Ajuntament ha de saber que –paral·lelament- ha d’aportar els recursos necessaris per a dur a terme els programes associats a esta cessió de competències”, tal i com està especificat en la Llei de Règim Local.Consol Castillo.

Així, la regidora Castillo ha explicat a la representant del Ministeri de l’Interior que l’Ajuntament de València està disposat a encarregar-se de la gestió dels treballs en benefici de la comunitat i, a fer-ho, d’una forma “seriosa i professional: realitzant una intervenció social completa amb cada persona que participe en el programa, a diferència del que feia el PP, que els posava a treballar d’aparca cotxes i es desentenia de tota la resta”.

En eixe sentit, la representant del Ministeri, Tapia, s’ha compromés amb l’Ajuntament a facilitar els nous convenis que han dissenyat des d’Institucions Penitenciàries i que, segons Tapia, contemplen este vessant de tractament social complet amb les persones que participen en el programa de treballs a la comunitat.

D’esta manera, Ajuntament i Ministeri s’han emplaçat a una nova reunió en les pròximes setmanes perquè el consistori puga estudiar estos convenis. Això sí, des de l’Ajuntament és té clar que “o hi ha una partida pressupostària que acompanye esta cessió de competències o s’haurà de fer càrrec del servici el Ministeri, donada l’escassetat de recursos que ens arriben de l’Estat”, ha comentat Castillo.

En tot cas, l’Ajuntament garantirà a les persones que ja estan en el programa que l’acaben en plenes condicions, independentment de la negociació del nou conveni. Així mateix, cal destacar que la reunió ha transcorregut en un to de col·laboració institucional i cordialitat i les dos parts s’han emplaçat a continuar treballant en este aspecte en la reunió que tornarà a produir-se en les pròximes setmanes.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.