L’Ajuntament impulsa la plataforma «Tur4all» per al foment del turisme accessible i inclusiu

Les regidories de Turisme i Servicis Socials formen part dels organismes que han volgut donar suport i impulsar la plataforma TUR4all, creada per a fomentar l’accessibilitat del turisme a persones amb condicions especials com a mobilitat reduïda o alguna discapacitat.1019 Turisme accessible (2)

A més de reivindicar els seus drets i manifestar les seues necessitats com a ciutadania, la plataforma TUR4all ha presentat una web i una app que pot ajudar tota persona que tinga algun tipus de discapacitat, tinga a veure o no amb la falta de mobilitat. Estos permeten conéixer amb antelació quines instal·lacions o activitats turístiques properes possexen les condicions idònies d’accessibilitat a ser gaudides per tot el món, sense distinció.

 

«No es pot ser una destinació intel·ligent i sostenible si no s’és accessible per a tot el món», ha afirmat la regidora. de Turisme, Sandra Gómez, sobre esta plataforma que ha impulsat l’Associació Estatal de Persones amb Discapacitat Física. «Des de l’Ajuntament volem visibilitzar i sensibilitzar a la societat valenciana sobre la necessitat de ser una ciutat inclusiva. Per a això és necessari que innovem i adaptem la nostra oferta turística a qualsevol circumstància perquè tothom puga gaudir de València», ha indicat Gómez.

 

«Este govern no està fent un favor; estem reconeixent uns drets. Les persones amb qualsevol tipus de discapacitat física, psíquica o sensorial són ciutadans de ple dret i, per tant, la ciutat s’ha de posar a la seua disposició», ha assegurat la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo.

 

La pretensió no solament és eliminar barreres arquitectòniques que dificulten encara més la mobilitat d’estos col·lectius, sinó una adaptació total de l’entorn. «Hi ha moltes coses per millorar encara, però en 2018 hem treballat en esta línia. Per exemple, en el tema de l’oci, que segurament siga l’àmbit que més endarrerit estava», ha afegit Castillo. També han destacat la necessitat de certs «protocols d’actuació per a saber com tractar a persones amb alguna condició especial».

 

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.