L’Ajuntament inicia un procés participatiu perquè el jardí de l’ermita d’orriols siga el que els veïns necessiten

Valencia Noticias | Redacción.- El reivindicat jardí de l’ermita de Sant Jeroni, a Orriols, serà dissenyat a través d’un procés en el qual podran participar tots els agents socials d’este barri, que decidiran els usos d’este espai d’acord amb les seues necessitats. Així ho han explicat hui la regidora de Medi ambient, Pilar Soriano, i el regidor de Participació Ciutadana, Jordi Peris, durant la trobada que han mantingut amb representants d’associacions i entitats d’Orriols, a l’actual solar “que a final de 2016 serà un punt de trobada veïnal”.

La Concejalía de Medio Ambiente ha reservado una partida presupuestaria de hasta 500.000 euros para el acondicionamiento del espacio.
image-304018

Pilar Soriano i Jordi Peris han anunciat hui l’inici del condicionament d’este espai, per al qual la Regidoria de Medi Ambient ha reservat una partida pressupostària de fins a 500.000 euros. Pel que fa al disseny, el procés s’iniciarà en unes setmanes i s’allargarà durant dos mesos, temps en què el veïnat i els tècnics municipals han d’acordar in situ els usos del jardí o plaça i la seua viabilitat. Seguidament s’abordarà l’execució del projecte que, segons els terminis previstos, estarà finalitzat l’últim trimestre de 2016.

“Es tracta”, han recalcat els regidors, “d’una experiència pilot de disseny d’espais públics”. I en este cas, tal com han matisat, “dóna resposta a una reivindicació històrica que ara serà atesa en el marc d’una nova manera de fer política, que involucra els veïns i veïnes en un projecte participatiu amb la finalitat que tinguen el parc que volen i que responga a les seues necessitats”.

Pilar Soriano ha destacat que l’objectiu municipal “és que esta gran infraestructura verda done cohesió i servici al barri”, i ha emfatitzat “que els qui participen en el seu disseny el sentiran com a propi”. Així mateix, ha explicat la importància que en este procés participen els tècnics municipals, que seran els que abordaran assumptes purament tècnics com ara la diferència de quota existent entre la parcel·la i els carrers adjacents.

Per la seua banda, Jordi Peris ha recordat que ja existixen idees ciutadanes i que l’objectiu de l’equip de govern és recuperar-les i sotmetre-les a la reflexió i al consens “per a recuperar el patrimoni històric d’Orriols, la riquesa de la seua gent i convertir este espai en un punt de trobada veïnal”.

En la cita que s’ha celebrat a la parcel·la afectada, situada entre els carrers de l’Arquitecte Rodríguez, Historiador Chabret i Duc de Mandas, han participat alguns dels impulsors d’estes iniciatives. Entre els veïns i veïnes reunits es trobaven membres d’Orriols Conviu i de Carpe Via, representants de l’associació de veïns i de la de comerciants del barri, del Centre Cultural Islàmic, de València Acull, de l’Església evangelista, de La Casa Grande, de la falla Sant Vicent de Paül – Clara Campoamor i clavaris de l’ermita de Sant Jeroni, que data de 1848.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.