L’ajuntament invertirà 160.000 euros a remodelar el grup Rafalafena dels Tarongers

visita-a-rafalafena-tarongers
image-425120

Les obres, que s’inclouen en els pressupostos participatius, s’acaben de licitar i tenen un termini d’execució de vuit setmanes

L’Ajuntament de Castelló ha tret a licitació les obres de renovació urbana del Grup Rafalafena dels Tarongers, que es troba delimitat entre els carrers Moncofar, Rafalafena, Columbretes i Tenerías. Aquestes obres estan incloses en les inversions dels pressupostos participatius per a 2016, tenen un pressupost de 160.000 euros i un termini d’execució de vuit mesos.

El regidor responsable d’Obres, Rafa Simó, ha explicat que, actualment, aquest grup disposa en el seu interior de zones verdes i passos per als vianants de formigó que presenten un estat de deterioració general, amb múltiples esquerdes i irregularitats que fan necessària la seua remodelació. A més, alguns passos no compleixen amb l’amplària mínima establida en la normativa vigent per a proporcionar una adequada accessibilitat. Per a renovar la imatge d’aquest barri i millorar la seua accessibilitat, s’ha projectat aquesta actuació que inclou les obres necessàries per a la repavimentació de les zones de pas, l’encintat de vorades, la millora d’accessibilitat des dels carrers adjacents, millores en les infraestructures d’enllumenat, clavegueram i la instal·lació d’una zona de jocs amb mobiliari urbà.

La regidora de Participació Ciutadana i responsable del Districte Est, Ali Brancal, ha explicat que aquesta actuació forma part de les 23 propostes realitzades per les diferents associacions veïnals de la ciutat que s’han inclòs en els pressupostos participatius. Brancal ha recordat que enguany s’ha destinat a aquesta fi un total d’1.650.000 euros, la qual cosa suposa un augment del 50% respecte de la xifra contemplada pel govern anterior per a 2015.

Per a finalitzar, l’alcaldessa, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció perquè aquesta actuació millorarà de forma directa la qualitat de vida dels veïns i veïnes d’aquest barri. “L’equip de govern està centrant la seua gestió en el microurbanisme, en xicotetes actuacions que permeten millorar els serveis en zones ja construïdes i en la regeneració d’àrees urbanes. Estem redefinint el model de ciutat, apostant per un urbanisme per a les persones, en lloc d’un model de grans projectes sense sentit”.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.