L’Ajuntament llança la nova marca ‘Festes de València’, que engloba i posa en valor totes les festes de la ciutat

Valencia Noticias | Redacción.- El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat este matí la nova marca ‘Festes de València’, una iniciativa “amb la qual volem posar en valor tot el potencial cultural, econòmic i social, de les més de 65 festes de la ciutat de València”.

“Ens ha semblat oportú unificar i crear una marca paraigües baix la qual donar recer a totes les festes de València, més de 65 en total”, ha explicat Fuset, que ha subratllat que la iniciativa implicava “el repte d’englobar i representar tota eixa cultura festiva, per a acompanyar als diversos elements gràfics i d’imatge de totes les festes que es fan a València, tant les que organitza directament l’Ajuntament, com en les quals participem de manera indirecta, mitjançant ajudes o col·laborant en la seua organització”.

La nova imatge corporativa és obra del dissenyador gràfic Carlos Corredera, qui ha participat en la presentació de la marca per a explicar les claus del seu treball. Tal com ha manifestat Fuset, “a partir d’esta nova marca volem crear un material de comunicació i també una pàgina web, per a tractar de posar en valor eixa riquesa del patrimoni festiu valencià i explotar-la en les instàncies turístiques de la ciutat”.

“La cultura festiva de València és el major motor social i cultural de la ciutat, però també econòmic, i per açò necessita la seua pròpia estratègia i la seua pròpia imatge, que és l’encàrrec que ha rebut Carlos Corredera per a fer-ho”, ha afegit l’edil.

TOTA L’OFERTA FESTIVA DE LA CIUTAT

Nueva marca impulsada desde el Ayuntamiento.
image-259013

Fuset també ha destacat el valor afegit que suposa esta imatge unificada per a la marca ‘Festes de València’, donat que acompanyarà a les imatges amb què ja s’identificaven festes concretes com les Falles. “Cada vegada que una persona busque informació sobre una festa en particular trobarà també esta imatge que els permetrà accedir a tota l’oferta festiva vinculada a València. Així, quan algú s’informe sobre les Falles -ha explicat com a exemple el regidor-, vorà esta imatge que hui presentem i que els aproparà fàcilment, amb només un clic, a qualsevol altra festa de la nostra ciutat”.

La nova imatge de marca, un imagotip que usa els colors roig i negre en diferents aplicacions, “ha buscat ser alguna cosa diferent”, ha explicat el seu autor, Carlos Corredera, qui ha subratllat que fins ara, la imatge tòpica amb que s’han associat les festes de la nostra ciutat “remetia a explosions, ‘colorines’ o redolíns”.

Per contra, el disseny ha pretès “una silueta singular, neta, memorable i versàtil; funcional, perquè ha d’aparèixer en diferents àmbits –des de la processó del Corpus a una revetla de barri- i institucional, perquè apareixerà al costat del logotip d’altres institucions”, segons explicava Corredera.

El dissenyador ha donat a conèixer la seua creació: “la nova imatge parteix d’una lletra ‘efa’ de Festes situada en un angle de 45 graus, la qual cosa li dóna dinamisme i moviment. El travesser de la ‘efa’ s’amplia fins a convertir-se en un campana d’un instrument musical, una trompa per exemple, que conclou en un semicercle amb rajos, que evoquen un rellotge, una agenda anual, que cada any ens porta puntualment les festes, però que també pot ser una flor, una explosió pirotècnica, un ventall… alguna cosa lúdica”.

Corredera ha continuat explicant que “la ‘efa’ acaba en un cargolet barroc, referència dels elements gràfics de moltes de les festes de la ciutat, des de la indumentària valenciana, a la religiosa del Corpus, o la cal·ligrafia del llenguatge musical… I de manera més amagada, l’eix de la lletra configura un ull vertical, que evoca el caràcter visual de les nostres festes (des de l’altar de Sant Vicent, a les processons, les Falles en els carrers…) a diferència d’altres ciutats que no tenen esta característica tan estètica nostra”.

A més, la llegenda ‘Festes de València’ apareixerà sempre en la llengua autòctona, com a element identificador. L’artista Carlos Corredera ha destacat el gran nombre de festes que té la nostra ciutat, “cadascuna d’elles amb molts actes, i que cadascun genera molta informació”. “Necessitàvem una marca paraigües molt àmplia i a més per a diversos formats: paper, vídeo, app, audiovisuals… molt versàtil”, ha conclòs.

El regidor Pere Fuset ha conclòs subratllant que la marca tindrà “ús tant intern com extern”, en substitució de l’anterior, d’ús intern de la Regidoria de Festes, que reflectia la silueta de l’Ajuntament amb la llegenda Fem festa al cap i casal. “Nosaltres apostem no per vendre la Regidoria en si, sinó potenciar la pròpia festa”, ha afirmat l’edil.

Un dels primers usos que tindrà la nova imatge serà la creació de xarxes socials pròpies, Festes de València, “una finestra de comunicació i difusió de tota l’oferta festiva dins i fora de la nostra ciutat”. I el primer acte en el qual serà utilitzada serà en Expojove i en la festa de finalització d’Any.

“Volem incloure també en esta marca totes les festes, tant les de barri com les pedanies, totes…”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui ha assegurat que “sintetitzar tot açò en una imatge era complicat, però estem molt satisfets amb el treball de Carlos Corredera”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.