L’Ajuntament lliura els Premis Ciutat de Castelló 2017 al Teatre Principal

La alcaldessa, Amparo Marco, diu que “la festa de les lletres es una oportunitat per a promure i protegir la cultura”

El Teatre Principal ha acollit aquesta vesprada l’acte de lliurament dels premis Ciutat de Castelló 2017 que atorga l’Ajuntament de Castelló. L’acte ha sigut presidit per Amparo Marco, alcaldessa de Castelló, la vicealcaldessa, Ali Brancal, i la regidora de Cultura, Verònica Ruiz.

Premis Ciutat Castelló 2017 01En total s’han lliurat un total de vuit premis: Premi Ciutat de Castelló d’Humanitats, Premi Nacional d’Arts Plàstiques Ciutat de Castelló, Premi Nacional de Teatre Castelló a Escena, Premi de Literatura Infantil Il·lustrada Tombatossals, Premi Ciutat de Castelló per la Pau, Premi Vicent Pau Serra i Fortuño d’Investigació sobre el Patrimoni Etnogràfic de Castelló, Premi Nacional de Ceràmica Ciutat de Castelló i Premi Ciutat de Castelló de Ciències Experimentals i Tecnologia, tot i que aquest últim ha quedat desert.

Entre la totalitat dels premis es reparteixen 28.900 euros en les diferents categories, incloent-hi el Premi Flor Natural de Poesia, atorgat enguany a Joan Franco González amb el poema ‘Emoció cognitiva’.

L’acte ha estat conduït per la periodista Oriana Brunori i ha comptat també amb la presència d’Aina Garcia Carbó, filla del filòleg i poeta Manel Garcia Grau, qui ha sigut l’encarregada de llegir el Pregó del Llibre i realitzar una defensa de la importància d’aquesta efemèride cultural i de l’hàbit lector.

Per la seua banda, l’alcaldessa, Amparo Marco, ha sigut l’encarregada de tancar el lliurament de premis i ha afirmat que “la festa de les lletres és una oportunitat per tal de fomentar la lectura com a manera de difondre i protegir la cultura”. Marco ha recordat unes paraules de Irina Bokova, directora general de la Unesco, que sintetitzen el que signifiquen el llibre i la literatura: “Els llibres encarnen la capacitat humana de suscitar mons reals i imaginaris i posar-los en paraules. Són les millors veus de la tolerància i els senyals més clars d’esperança. Els llibres són els pilars de societats lliures i obertes”.

En la seua intervenció ha aprofitat per a donar l’enhorabona als premiats i ha reconegut el talent dels qui participen en els Premis Ciutat de Castelló, que convoca l’Ajuntament. Uns premis amb els quals la ciutat fomenta la recerca i la creació en ciències experimentals i tecnologia, poesia, humanitats, etnografia, literatura infantil il·lustrada, arts plàstiques, ceràmica, pau i teatre.

Per a finalitzar, ha recordat que “invertir en cultura, promoure la cultura, fer cultura és cultivar la nostra capacitat de fer art o ciència, construir coneixement,  expressar-nos i ser feliços en una dimensió complexa i apassionant”.

PREMIS CIUTAT DE CASTELLÓ 2017:

29é Premi Flor Natural de Poesia:

Obra: Emoció cognitiva

Autor: Joan Franco González.

34é Premi Ciutat de Castelló de Ciències Experimentals i Tecnologia:

Desert

34é Premi Ciutat de Castelló d’Humanitats:

Obra: Entre La marsellesa i la Internacional. Obrers, socialistes i republicans a Castelló de la Plana (1913-1923).

Autor: Gerardo Llansola Gil.

23é Premi Nacional d’Arts Plàstiques ciutat de Castelló:

Obra: Sedentarios XXXV.

Autor: Eduardo Gómez Query

23é Premi Nacional de Teatre Castelló a Escena:

Obra: En un rincón de carne cabe un hombre.

Autor: César López Llera

18é Premi Literatura Infantil Il·lustrada Tombatossals:

Obra: L’Arnau té un pésol a la panxa.

Text: Anna Serra García.

Il·lustració: Lara Camila Vallance Massana.

10é Premi Ciutat de Castelló per la Pau:

Màster Universitari d’Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament de la Universitat Jaume I de Castelló, pel projecte “Capacitació com a agents de pau a estudiants procedents de països empobrits o en conflicte”.

1r Premi Vicent Pau Serra i Fortuño d’Investigació sobre el Patrimoni Etnogràfic de Castelló:

Obra: La Festa grossa: La processó del Corpus Christi

Autora: Elisa María Gómez Tirado

Premi Nacional de Ceràmica Ciutat de Castelló:

Obra: Dreams

Autor: Xavier Montsalvatje Vich
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.