L’Ajuntament modificarà el règim urbanístic per a regular l’activitat del s aptarments turístics

València Noticies | Redacció.- La Junta de Govern Local ha aprovat una moció a partir de la qual l’Ajuntament iniciarà l’estudi del règim urbanístic que han de tindre els anomenats apartaments turístics, un fenomen no previst, per inexistent en aquell moment, en el PGOU de 1988. Segons ha informat el regidor Joan Calabuig, el període per a determinar el règim específic aplicable a este tipus d’habitatges turístics per a regular la seua activitat, tant en aspectes fiscals com per a evitar friccions i problemes amb els veïns i veïnes podria prolongar-se un any, durant el qual s’aplicarà la normativa actualment vigent.

Joan Calabuig.
image-404054

Joan Calabuig.

Calabuig ha puntualitzat que “no hi ha cap raó per a fer una normativa hostil” en relació amb una activitat, els apartaments turístics, que està present en totes les ciutats, sinó dur a terme una regulació que compatibilitze el seu funcionament amb l’estricta legalitat i evite les molèsties als veïns i veïnes dels edificis on funcionen estos apartaments turístics. Segons el regidor, “és un tràmit complicat amb moltes variants, matisos i vessants en el qual volem que hi haja la màxima participació del veïnat i de la ciutadania, a més de la Generalitat i del sector hoteler, perquè el resultat, amb una normativa urbana que tinga en compte este fenomen, siga el més equilibrat possible”.

Calabuig ha afegit que “per açò s’encarrega a la Direcció General d’Ordenació Urbanística l’estudi de l’actual règim urbanístic que és aplicable a l’ús dels habitatges turístics en el planejament vigent, la qual cosa provocarà una modificació del règim urbanístic de la ciutat que tinga en compte una regulació urbanística i diferenciada d’este ús urbanístic”

En opinió del responsable del turisme en la ciutat, “seria absurd actuar com si no existira” una activitat que “no tenim cap possibilitat real d’impedir”, ha assenyalat Calabuig, per la qual cosa l’Ajuntament opta per “definir i regular esta nova activitat, controlar-ne el funcionament tant fiscalment com amb l’objectiu d’evitar friccions amb la ciutadania”.

Pagament a proveïdors en manys de nou dies

En la seua compareixença després de la Junta de Govern Local, Joan Calabuig ha informat del nou descens del període de pagament a proveïdors fins a una mitjana de 8’68 dies, “la qual cosa vol dir que hi ha hagut un procés molt substancial de millora que té dos avantatges molt importants: contribuir al funcionament correcte i competitiu de les empreses que tenen relació amb esta institució pública, i en segon lloc, l’Ajuntament s’estalvia pagaments de demora que en els últims anys arribaven als set o vuit milions anuals, unes quantitats molt elevades que amb una gestió eficient ja no haurem de pagar”.

També ha informat de la moció conjunta del mateix Joan Calabuig, del regidor de Govern Interior, Sergi Campillo i del d’Administració Electrònica, Pere Fuset, per la qual “anem a fer un canvi important per a la simplificació dels processos administratius i especialment els de caràcter electrònic. La idea és millorar tots els tràmits i gestions que la ciutadania pot realitzar amb l’Ajuntament de València per a fer-los més àgils i eficients”.

“Volem controlar millor tots els procediments interns perquè puguen ser més eficients i més àgils –ha afegit Calabuig–, millorar la qualitat del servici, a més d’aconseguir una simplificació administrativa dels processos i donar més transparència i seguretat jurídica a la ciutadania, de manera que puga conèixer amb més claredat els terminis de presentació i els procediments en què està immersa”

Mala gestió anterior

Calabuig també ha informat que l’Ajuntament de València es vorà obligat a pagar aproximadament dos milions d’euros a l’empresa Cleop, que va ser concessionària del servici de grua, “per culpa de la mala gestió del Govern municipal del Partit Popular”, ja que el Dipòsit Sud va continuar ple de vehicles i amb el personal treballant durant els sis mesos següents al moment en què l’Ajuntament anterior rescindira la concessió del servici a Cleop. L’empresa va denunciar en el seu moment esta situació davant el jutjat, que ha estimat el recurs.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.