L’Ajuntament multipkica per deu l’import del encàrracs a Aumsa

vicentsarria
image-260331

L’objectiu és evitar l’ocupació innecessària d’horta i definir un model de ciutat més sostenible

Este matí s’ha celebrat el consell d’Administració de l’empresa municipal AUMSA, que ha aprovat els pressupostos per a l’any 2016.Tal com ha destacat el regidor i president del Consell d’Administració, Vicent Sarrià, es multipliquen per 10 l’import dels encàrrecs municipals a AUMSA, que passa de 430.805.-euros a 4.655.427.- euros.

A més, es multiplica per dos el capítol d’inversions en el pressupost, ja que entre els encàrrecs municipals i els que realitza AUMSA amb el seu propi finançament, passen de 4.630.867 euros a 8.872.346 euros.

Entre les principals actuacions que AUMSA gestionarà el pròxim any per encàrrec municipal es troben la rehabilitació de l’edifici del Casinet, en el Cabanyal, un projecte que ha estat durant anys paralitzat per l’anterior govern municipal. També gestionarà la rehabilitació de l’antiga Oliera del Parc de Marxalenes, que contempla la redacció del projecte amb un pressupost de 534.710 euros, i incorpora la primera anualitat per a poder licitar les obres, i igualment AUMSA assumeix la redacció del projecte de la plaça de la Reina (123.966 euros)

Sarrià ha destacat, a més, la important inversió de 826.446 euros que rep el Centre Històric, per a actuacions de rehabilitació i impuls de programes d’actuació integrada en unitats d’execució.

En este sentit ha comentat que la Comissió de Desenvolupament Urbà i Habitatge del pròxim dimarts, dia 17, aprovarà la reparcel·lació d’una d’estes actuacions al carrer de Tapineria, per a la construcció d’un edifici d’habitatges en un solar que va ser inscrit en el RMSER per a forçar el règim d’edificació. En eixa reparcel·lació AUMSA serà adjudicatària d’un habitatge i un local comercial.

REVISIÓ DEL PLANEJAMENT

D’altra banda AUMSA s’encarregarà de la contractació de la Revisió Detallada del PGOU de València, segons ha assenyalat Sarrià, en una aposta ferma per abordar mitjançant Plans de Reforma Interior i delimitació d’Unitats d’Execució, la consolidació de la ciutat interior a través d’operacions de cirurgia urbana i recuperació d’espais degradats.

“Front la proposta d’ocupació d’horta de l’anterior govern municipal, donem una resposta assenyada a la millora dels barris i l’actuació urbanística detallada perquè la ciutat millore en dotacions públiques, espais verds i recuperació d’espai públic, la qual cosa suposarà a més una aposta clara per la rehabilitació”, ha manifestat Sarrià.

El govern municipal contestarà les al·legacions presentades pels ciutadans a la revisió estructural del PGOU, per a deixar constància de la voluntat municipal d’evitar l’ocupació innecessària d’horta i definir un model de ciutat més sostenible, que millore la qualitat de vida dels ciutadans.

Finalment, ha assenyalat Sarrià, AUMSA col·laborarà amb el Servici de Gestió del Centre Històric en els treballs per refondre els textos normatius del planejament del Centre Històric.

Es tracta d’unificar en un sol document tant els PEPRIs del Centre Històric aprovats entre el 1991 i 1993, i que han tingut nombroses modificacions puntuals, amb els Plans Especials de Protecció dels entorns BICs, actualitzant la normativa i incloent-hi la carta cromàtica dels edificis.

En definitiva, Sarrià ha valorat positivament estos pressupostos, ja que aposten per incrementar l’activitat i gestió de l’empresa pública d’actuacions urbanes AUMSA, per a donar compliment a l’objectiu social que va motivar la seua creació, amb actuacions de renovació urbana i rehabilitació de la Ciutat Vella.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.