L’Ajuntament ofereix un ‘baptisme del mar’ per a escolars al Club Nàutic de Castelló

20-08-2017 L'Ajuntament ofereix un ‘baptisme del mar’ per a escolars al Club Nàutic de CastellóL’alcaldessa afirma que el projecte pretén transmetre valors socials, ambientals i esportius als més xicotets

 

L’Ajuntament de Castelló i el Real Club Nàutic de Castelló han engegat una campanya d’iniciació a la cultura marítima per a escolars de la capital. El ‘baptisme del mar’ està dirigit a xiquetes i xiquets de 10 anys, amb el propòsit de fomentar entre els més xicotets les activitats marineres, a través de l’Escola de Vela i Piragüisme del Club Nàutic de Castelló. L’alcaldessa, Amparo Marco, i el president del club, Manuel Vidal, van signar el conveni per al desenvolupament del projecte.

La campanya va començar a mitjan juny. Les activitats de contacte amb el mar es desenvoluparan al llarg de tot l’any, preferentment entre març i octubre. “L’objectiu és que a través dels esports nàutics els alumnes de Primària s’acosten al mar, coneguen el seu potencial, i aprenguen a respectar-ho. El baptisme del mar pretén transmetre’ls, des de xicotets, passió per tot el que envolta al mar: esport, salut, turisme i dinamització econòmica”, afirma l’alcaldessa.

Les xiquetes i xiquets interessats a participar en el ‘baptisme del mar’ hauran de posar-se en contacte amb el Club Nàutic, a través de la seua pàgina web, en la qual podran descarregar-se un formulari d’inscripció (http://www.rcncastellon.es/wp-content/uploads/2017/05/formulario-bautismo-de-mar.pdf), en el qual s’explicaran les condicions de l’activitat i es requeriran dades de l’alumne i les dates desitjades per a la realització de les proves esportives. És preceptiva l’autorització de pares i mares.

El ‘baptisme del mar’ es desenvoluparà en l’Escola Nàutica del club, durant un dia, des de les 10 fins a les 18 hores. En la primera part, es realitzarà una classe teòrica de vela i, posteriorment, es realitzaran pràctiques de orsar, arribar, timó a la via, virada per avante, mossegar, caçar i amollar escotes i equilibrar l’embarcació. En piragüisme hi haurà una part teòrica i pràctiques per a conèixer les parts i elements de l’embarcació i pala, seguretat, familiarització, caure a babord i estribord, mantenir rumb i anar marxa arrere.

El Govern municipal vol aprofitar el potencial marítim de la ciutat per a promocionar l’esport, fomentar la seua pràctica entre els escolars i convertir-ho en un eix de dinamització turística. “Durant molt temps, la ciutat ha viscut d’esquenes al mar i ja és hora que ho posem en valor i ho gaudim, perquè és un patrimoni col·lectiu”, afirma Marco.

El projecte pretén desenvolupar entre els escolars el gust i motivació per les activitats esportives, promoure la participació en activitats esportives col·lectives en un mitjà natural, fomentar el desenvolupament d’habilitats socials d’interacció i actituds de respecte, cooperació, treball en equip i esportivitat en un context diferent a l’escolar, i augmentar la confiança, autoestima, responsabilitat i autonomia personal.

D’altra banda, es preveu que la iniciativa ajude a treballar la concentració, equilibri, i l’aprenentatge de tasques basades en la intuïció, fomentar un correcte i respectuós ús del medi ambient, popularitzar els esports nàutics de vela lleugera i piragua, desenvolupar coneixements tant tècnics com de seguretat bàsica per a la pràctica d’activitats esportives nàutiques i promoure una pedrera de futurs palistes i navegants.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.