L’Ajuntament prepara un pla d’estratègic per a reforçar els centres de formació i ocupació dels barris

Valencia Noticias | Redacción.- El primer tinent d’alcalde i regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, Joan Calabuig, ha destacat que la seua delegació treballa sobre un nou pla estratègic d’ocupació que entrarà en vigor enguany amb l’objectiu, entre altres actuacions, de “reforçar els centres de formació i ocupació dels barris”.

Calabuig ha destacat que des de l’àrea que coordina s’ha iniciat “una nova etapa amb una major coordinació” entre la Fundació del Pacte per l’Ocupació i el Servici d’Ocupació que tindrà com a principal conseqüència este nou pla estratègic, “amb una nova marca que identifique millor les accions que desenvolupe l’Ajuntament”.

Joan Calabuig, primer teniente de alcalde y concejal del Área de Desarrollo Económico Sostenible del Ayuntamiento de Valencia.
image-295364
Ha assenyalat que les noves línies de treball de l’Ajuntament de València “incorporaran sistemes d’avaluació de servicis i dotaran l’ocupació d’una transversalitat que implica coordinació amb altres servicis municipals: majors, urbanisme, turisme i benestar social”, entre altres.

També ha anunciat que “augmentarà l’impacte quantitatiu i qualitatiu de les actuacions, tenint en compte la dimensió d’una gran ciutat com València”. Per a això, ha apuntat que “seran necessàries una anàlisi i la redefinició de l’estructura de què disposa actualment l’Ajuntament per a esta matèria”.

“Acostar el servici a barris aprofitant instal·lacions de la regidoria, altres instal·lacions municipals i convenis amb entitats” o “millorar els instruments de finançament de les polítiques actives d’ocupació i passar d’un model de subvencions a un model de convenis i acords amb altres administracions que permeten un finançament més estable” són altres de les noves mesures que posarà en marxa la Regidoria de Desenvolupament Econòmic al llarg de 2016.

Respecte a les actuacions realitzades en 2015, ha apuntat que des de la constitució de la seua delegació “s’han posat en marxa dos plans d’ocupació en què s’ha contractat temporalment més de 370 persones i un altre pla d’ocupació urgent en què s’ha dut a terme la contractació de diversos perfils professionals, amb la finalitat de realitzar, durant 6 mesos, tasques d’interés públic o social”. Així mateix, ha destacat la firma del V Pacte per l’Ocupació de València per a fomentar la creació d’ocupació i la iniciativa empresarial, que estarà vigent fins a 2017 i que comptarà amb una dotació anual de 456.000 euros.

En l’apartat de formació, ha recalcat els cinc tallers de turisme, jardineria, restauració del patrimoni, atenció a dependents i informació al públic, així com els certificats de professionalitat de cuina, operacions en hostaleria i restauració. També s’han oferit cursos de formació en idiomes i informàtica i s’han realitzat sessions monogràfiques amb aturats per a la millora de les habilitats en la recerca d’ocupació.

Joan Calabuig ha assenyalat que a València hi ha 80.000 aturats i ha valorat: “És important saber quins sectors tenen necessitats, a quins barris de la ciutat és més important actuar”. Per tant, ha indicat que és “fonamental adaptar la formació a les vertaderes necessitats”. Per això, ha avançat que “a més de millorar la coordinació i de potenciar el coneixement per part de la ciutadania de les accions que realitza l’Ajuntament, posarem en marxa un observatori per a analitzar la utilitat real tant dels tallers com de les polítiques d’ocupació que estem desenvolupant, amb la finalitat d’incorporar esta informació a la planificació estratègica de les polítiques d’ocupació que cal desenvolupar a la ciutat”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.