L’Ajuntament presenta el programa d’activitats amb motiu de la celebración del Nou d’Octubre

València Notícies | Redacción.- El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha anunciat este matí el programa d’activitats dissenyat amb motiu de la celebració de la festivitat del Nou d’Octubre. Enguany destaca que el programa compta amb la col·laboració de diverses entitats, com ara la Federació de Folklore o la Federació Valenciana de Moros i Cristians, que han integrat les seues activitats en el programa oficial.

Fuset ha explicat que enguany les activitats programades per l’Ajuntament de València es coordinen amb la programació global de la Generalitat, “el que comporta una imatge global, molt potent i adaptada”, que es podrà vore en mupis i amb una edició pròpia de cartells per poder repartir entre les persones interessades.Pere Fuset Crespo.

El regidor també ha destacat el cartell promocional del Nou d’Octubre, presentat este dilluns i que enguany difondran conjuntament amb la Generalitat els ajuntaments de València, Alacant i Castelló de la Plana. “Estem fent una aposta per posar en valor la cartelleria festiva, avalada per diversos premis, i en este cas amb la col·laboració dels consistoris i la Generalitat es reforça la promoció del Nou d’Octubre”, ha explicat. En este sentit, ha afirmat que “l’objectiu de les festes és sempre unir una col·lectivitat; en el cas del Nou d’Octubre, unir, vertebrar i cohesionar el poble valencià. Per això entenem que la iniciativa d’anar coordinats els ajuntaments de les capitals valencianes i la Generalitat és magnífica per reforçar el Nou d’Octubre i celebrar-nos com a poble”.

Fuset també ha posat en valor la potenciació de la dansà. “Enguany ampliem l’espai per als participants davant la façana de l’Ajuntament de València perquè la dansà tinga una rellevància major”, ha explicat.

A més, enguany es mantenen al programa d’activitats alguns dels actes iniciats durant este mandat, com ara el de la interpretació del Cant a la Senyera, acompanyada de la postal commemorativa.

Programa Nou d’Octubre 2017.

Dissabte 30 de setembre.

20.00 h. Representació de les ambaixades de la conquesta a la plaça dels Furs. Organitzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians.

Diumenge 1 d’octubre.

11.30 h. Alardo, per l’itinerari següent: plaça de la Reina, carrer del Micalet, plaça de la Mare de Déu, carrer dels Cavallers, plaça de Manises, carrer dels Serrans i plaça dels Furs. Organitzat per la Federació Valenciana de Moros i Cristians.

Dissabte 7 d’octubre.

18.30 h. III Entrada Infantil de Moros i Cristians per l’itinerari següent: plaça del Comte de Bunyol, carrer dels Cavallers, carrer dels Serrans i plaça dels Furs. Organitzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians.

Diumenge 8 d’octubre.

10.00 h. València, amb la Senyera. Exposició de la Reial Senyera al Saló de Cristall de l’Ajuntament fins a les 21.00 h.

18.00, 18.30 i 19.00 h. Interpretació del Cant a la Senyera (lletra de Carles Salvador i música d’Agustí Alaman), al Saló de Cristall de l’Ajuntament.

19.00 h. A la plaça de l’Ajuntament, Mostra de Balls, Música i Cançons Valencianes,  amb l’actuació del Grup de Danses de Quart de Poblet, l’Associació Cultural El Ramell de Castelló i el Grup de Danses de Montcada. En acabar, dansà popular, amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

19.30 h. Concert al Palau de la Música, a càrrec de l’Orquestra de València i de la Banda Municipal de València.

24.00 h. XXXVIII Festival de Pirotècnia València, al vell llit del Túria, entre els ponts de l’Exposició i de les Flors, a càrrec de Pirotècnia Valenciana (Llanera de Ranes).

Dilluns 9 d’octubre

11.30 h. Recepció de la corporació, autoritats i invitats.

11.45 h. Lectura del decret d’Alcaldia i entrega de la Senyera a l’Arxiu Municipal.

12.00 h. Processó cívica i ofrena floral a Jaume I.

En acabar la processó cívica, mascletà terrestre a càrrec de la pirotècnia Caballer FX (Vilamarxant).

17.00 h. XIV Entrada de Moros i Cristians Ciutat de València, per l’itinerari següent: Glorieta, carrer de la Pau, carrer de Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament i carrer del Marqués de Sotelo. Organitzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians.

Concert commemoratiu Nou d’Octubre.

Dissabte 7 d’octubre del 2017, 19.30 hores. Palau de la Música.

Banda Municipal de València

Director: Fernando Bonete Piqueras

Programa

I part

Remors del Genil* (pasdoble)                              Manuel Palau

Gongoriana*                                                Manuel Palau

Premio Nacional de Música

Sobre poemes de Luis de Góngora.

Noel

Celosa está la niña

No sé que me diga, diga…

Eucarística

En el baile del egido

Epopeya lejana

II part

Nou d’Octubre (marxa valenciana)                                Fernando Bonete

El trust de los tenorios (selecció)                        Josep Serrano

Al-Buhayra**                                                           Jordi Peiró

Narrador: Onofre Valldecabres

Himne de la Comunitat Valenciana                   Maximilià Thous – Josep Serrano

(*)        En el 50 aniversari de la mort del mestre Palau.

(**)      Interpretada per primera volta per la Banda Municipal.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.