L’Ajuntament promou l’ús segur, respectuós i habitual de la bicicleta com a mitjà de transport

05-04-2017 Enric Porcar Bateig De BiciPorcar presenta ‘Bateig en bici’, una activitat de l’associació ‘Castelló en Bici’ que se celebrarà els caps de setmana al Parc Ribalta

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, ha presentat hui ‘Bateig de bici’, una activitat que pretén promoure l’ús segur, habitual i sostenible de la bicicleta com a eina de mobilitat a la nostra ciutat. La iniciativa, promoguda per l’associació ciutadana Castelló en Bici, tindrà lloc els caps de setmana al Passadís de les Arts del Parc Ribalta.

La finalitat d’aquesta activitat, apunta Porcar, és “implementar programes d’ensenyament i aprenentatge per anar amb bicicleta, especialment dirigits a les persones adultes que en el seu moment no van tenir l’oportunitat de rebre un correcte ensenyament sobre la manera de moure’s en bicicleta per la ciutat”. Es tracta, sobretot, de minimitzar els riscos d’accident dels ciclistes que circulen per la ciutat, i que es veuen obligats a compartir els carrers amb cotxes, motocicletes i altres vehicles, a més a més d’afavorir un trànsit fluid i respectuós. “Castelló és una ciutat conscienciada amb el foment de la bicicleta, com ho demostra la creació dels ‘ciclocarrers’ al nucli urbà, en què els vehicles de dues rodes tenen preferència de circulació”, destaca el regidor d’Esports.

Castelló en Bici ha adaptat el sistema ‘Bikeability’ implementat pel Departament de Transport del Regne Unit i ho ha enriquit amb les experiències que s’han desenvolupat en altres ciutats de l’Estat com València, Saragossa, Terrassa i Vitòria. L’objectiu és avançar en la utilització de la bicicleta com a mode de desplaçament, iniciar una reflexió més general respecte a les opcions de desplaçament alternatives a l’actual model de prevalença del cotxe, així com adquirir i consolidar hàbits de mobilitat segura amb la bicicleta a la ciutat, expliquen els responsables de l’associació.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.