L’Ajuntament reforça els treballs de manteniment de la xarxa arterial per a millorar el subministrament i evitar les pèrdues d’aigua

Valencia Noticias | Redacción.- El regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, ha destacat les tasques que ha realitzat en 2015 la seua delegació per millorar la xarxa arterial de col·lectors, la renovació de vàlvules, canonades i neteja d’embornals per tal de millorar el subministrament i evitar les fuites d’aigua.

Sarrià ha destacat també l’acord assolit per garantir el subministrament d’aigua potable a totes les vivendes en situació o en risc d’exclusió social, a través d’un conveni amb l’Empresa Mixta Valenciana d’Aigües, SA (EMIVASA) i la Fundació de la Comunitat Valenciana Aigües de València.Mejoras en las tuberias del agua.

En esta línia, ha ressaltat la modificació de normes per ampliar el termini de restabliment de 4 mesos a 6 mesos en casos d’impagament, així com la reducció del 20 per cent en el preu del restabliment i els ajuts per a garantir el subministrament a persones sense recursos.

En matèria de renovació de la xarxa arterial, ha recordat la posada en marxa del projecte del Cabanyal-Canyamelar per valor de 4,5 milions euros, que va estar bloquejat per l’anterior govern municipal. També ha indicat que s’està executant el dipòsit de 50.000 m3 a El Realón, així com una nova estació de bombament d’aigua potabilitzadora a La Presa i el Pou radial de la Presa.

Igualment, ha informat que s’han finalitzat tres obres rellevants com són la renovació de vàlvules a la xarxa arterial, la canonada arterial en Camí de Montcada i  la canonada arterial en Guillem de Castro. Així mateix, s’han netejat 37.355 embornals, clavegueram i neteges manuals en reixes estàtiques o fixes per a evitar inundacions en cas de pluges.

També s’han realitzat simulacres d’inundacions a les grans estacions de bombament d’aigües pluvials i revisió dels passos inferiors de la ciutat i s’ha aprovat un projecte de 2,5 milions d’euros per a la millora de distribució d’aigua potable. “L’aigua és un bé escàs i de cara a 2016 hem reforçat les accions per a evitar fuites i millorar la qualitat del subministrament”, ha remarcat

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.