L’Ajuntament regularitzarà també la situació del centre ocupacional José Alcamí

València Notícies | Redacció.- La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Consol Castillo, ha anunciat hui que l’Ajuntament “per ètica i responsabilitat amb l’erari públic i la ciutadania” deixarà d’afrontar en 2018 el gasto que li suposa al consistori el lloguer de tres locals –que sumen un total de 1.000 metres quadrats- del centre ocupacional José Alcamí, un recurs d’àmbit autonòmic -on l’Ajuntament no té competències- i pel qual els ciutadans de València ciutat estan abonant 107.000 euros de forma anual des de fa més de 20 anys. Consol Castillo.

Castillo ha explicat que els recursos de la regidoria han de destinar-se als servicis municipals “amb els quals tenim programades una sèrie d’importants millores, com el desdoblament del Centre Municipal de Servicis Socials Salvador Allende, en el barri dels Orriols, i per al qual el més probable és que hagem de llogar un espai donada la manca de locals de titularitat pública en la zona, una responsabilitat necessària d’afrontar i que en este cas sí que és competència i obligació de la regidoria”.

Esta regularització d’un gasto que fins ara s’havia realitzat sense tindre les competències del servici i sense complir la Llei en quant a concurrència competitiva, s’emmarca en un pla de la regidoria “que té per objectiu destinar els recursos de l’Ajuntament als servicis locals” i on també es situa la residència Vall de la Ballestera, recurs d’àmbit autonòmic, pel qual la regidoria de Servicis Socials abona anualment dos milions d’euros.

De fet, el càlcul dut a terme per part de l’Ajuntament arriba fins als 3 milions d’euros que els veïns i veïnes de València estan assumint de recursos que no són propis de manera anual. Castillo vol posar fi a esta situació “irregular” perquè “l’Ajuntament no pot assumir esta situació de forma perpètua”.

Així, esta mateixa setmana, la regidoria de Servicis Socials ha anunciat que enviarà una carta a la Conselleria exposant els motius legals pels quals la residència Vall de la Ballestera cal que canvie de titularitat i siga assumida per la Generalitat. Cal recordar que ja s’han produït diverses reunions entre l’Ajuntament i la Conselleria per esta matèria, on hi ha hagut una “clara sintonia” en este sentit. “Volem continuar avançant en la resolució d’estes problemàtiques”, ha dit Castillo.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.