BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

L’Ajuntament rehabilita i posa en funcionament la Font del Palau de la Música i les del Llaurador i el Marqués de Campo a la Granvia Vía Marqués del Túria

Valencia Noticias | Redacción.- La regidora delegada de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha indicat que la rehabilitació de les fonts era necessària perquè feia anys que estaven abandonades. “L’equip de govern anterior del Partit Popular volia aparençar allò que no era i gastava el que hi havia i el que no hi havia en grans esdeveniments i saraus mentre deixava que fonts tan importants com la del Palau de la Música es convertiren en abocadors plens de fem”, ha dit Soriano.

Una de les intervencions realitzades per la Delegació ha sigut precisament la neteja integral de la font del Palau de la Música. En la darrera actuació que es coneix en este punt simplement es va acumular tota la brutícia de la font en la seua part central. “Els sistemes de joc de llums, megafonia i bombament d’aigua estan trencats des de fa anys i l’anterior govern municipal del PP va decidir que tot se solucionava acumulant els fangs i les deixalles al centre de la font”, ha lamentat Soriano.

Les altres dos fonts que s’han posat hui en funcionament es troben en un enclavament molt transitat, la Gran Via del Marqués del Túria. Una és la del monument al marqués de Campo, obra de Marià Benlliure, col·locada en la ubicació actual en 1933; l’altra, la que homenatja el llaurador valencià, és obra de Carmelo Vicent Súria i es va inaugurar en 1931.

Fuente Marqués de Campo-Marqués del Túria.
image-341287
La rehabilitació i posada en funcionament d’estes fonts se sumen a l’anunci de la regidora d’encetar la conversió a estanys de cinc fonts de la ciutat. “Amb estes intervencions este equip de govern vol redreçar la situació a què ens ha abocat la inacció dels governants anteriors del PP, tot i la falta de pressupost i de maquinària i l’estat deplorable en què van deixar la immensa majoria de les fonts de la ciutat”, ha assegurat Soriano, que ha reiterat l’estratègia de la Delegació per a “aconseguir una jardineria econòmicament i mediambientalment més sostenible. Volem parcs, jardins i fonts que s’integren en el dia a dia de la ciutat i que permeten que la ciutadania els disfrute i col·labore en el seu manteniment”, ha dit.

L’actuació inicial ha permés netejar i posar en funcionament les fonts, que continuaran sent objecte de diverses intervencions amb reparacions i substitucions de diferents elements, així com de controls de manteniment.

FONT DEL PALAU DE LA MÚSICA

Pel que fa als problemes tècnics de les diverses fonts que s’han posat en marxa, destaquen les deficiències greus que presentava la font del Palau de la Música, als trams X-XI del llit vell del riu Túria, en tots els seus elements essencials. De les dos bombes de la font, una es troba en una situació irreparable. A més, la potència del sistema d’enllumenat no s’ajusta a la que requerix la normativa actual. Tampoc funcionava el sistema de megafonia.

El pressupost de l’actuació en esta font ha sigut d’11.902 euros. S’ha reparat la megafonia i s’ha condicionat i netejat la segona de les bombes per a permetre el bombament d’aigua.

Fuente Marques de Campo y Llaurador.1.jpg
image-341288
FONT DEL MARQUÉS DE CAMPO

Quant a la situació en què es trobava la font del Marqués de Campo, destaca l’absència de documentació sobre ella, els seus esquemes hidràulics i elèctrics i el llibre de manteniment. Era necessari reparar i netejar la sala de màquines, així com canviar el sistema d’arrancada del motor i els sistemes elèctrics deteriorats. Entre les necessitats més importants hi havia la de la retirada de la canonada de ventilació perquè contenia amiant.

Les diferents reparacions s’escometran progressivament. Alguna, com la reparació del motor i la cistell del filtre ja s’han realitzat per a poder enllestir i posar en funcionament de nou la font.

El cost de l’actuació en esta font ha sigut de 3.580 euros.

FONT DEL LLAURADOR

La font que homenatja el llaurador valencià, també a la Gran Via del Marqués del Túria, tampoc disposava de documentació sobre esquemes hidràulics i elèctrics ni sobre el seu manteniment. Necessitava una neteja exterior intensa i una revisió exhaustiva de tots els elements hidràulics, elèctrics i d’obra civil.

La intervenció en esta font ha començat per la reparació de la bomba, per a poder posar en marxa tot el circuit i comprovar l’estat dels diferents elements i reparar o canviar els que no funcionen correctament.

El pressupost de la intervenció inicial en esta font ha sigut de 3.390 euros.

 

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.