L’Ajuntament ultima la biblioteca de Trinitat després dels atacs vandàlics patits el passat mes de maig

S’han instal·lat càmeres i alarmes connectades directament amb la Policia 

Les obres d’adequació de la biblioteca de Trinitat, situada a l’interior dels Jardins de Vivers, entren en la seua fase final. La regidora d’Educació i Acció Cultural, María Oliver, en la seua visita a esta obra, ha anunciat hui que s’espera que estiga preparada per a la seua obertura durant el mes de gener. La regidora ha assegurat que falten els últims detalls abans que l’Ajuntament puga recepcionar la biblioteca.

1205 Agència Lectura Vivers 1

«Quan començàrem a gestionar les biblioteques municipals ens vam imposar l’objectiu de transformar-les, perquè passaren de ser cementeris de llibres a dinamitzadors culturals dels barris de la ciutat. Per a aconseguir este objectiu, les hem omplit d’activitats i hem donat un enfocament més interactiu, amb especial atenció en el públic infantil», ha explicat la regidora d’Educació i Acció Cultural, María Oliver.

El retard en l’obertura de la instal·lació està relacionada amb els actes de vandalisme que va patir l’espai durant la passada primavera. En este atac, es van produir diferents destrosses i saquejos de materials. Per este motiu, s’han instal·lat mesures de seguretat per a evitar el vandalisme, consistents en càmeres i alarmes connectades a la Policia.

El nombre de persones que visiten les biblioteques ha incrementat durant els últims anys: en 2017, l’augment va ser d’un 9,28% respecte a l’any anterior fins a elevar a 80.000 les persones amb carnet d’usuari. D’altra banda, s’han incrementat un 36% les activitats culturals organitzades en estos espais en el mateix període, destacant l’augment d’un 160% dels recitals de poesia (de 10 a 26) i de les activitats infantils de Contacontes, que han augmentat un 72,38%, fins a arribar a les 181. També són destacables els augments en activitats de formació (increment del 39,49%) i les de clubs de lectura, que ha crescut un 20,49% respecte al 2016.

 

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.