L’Ajuntament valora la baixada de l’atur a València en 2.100 persones

València Noticies | Redacció.- El primer tinent d’alcalde i responsable de Desenvolupament Econòmic Sostenible i Ocupació, Joan Calabuig, ha informat que l’atur a València ha baixat en el primer trimestre de l’any en 2.100 persones, la qual cosa suposa un descens de l’1,27 per cent en la taxa de desocupació, segons les dades de l’enquesta de població activa (EPA).

Calabuig ha indicat que, d’acord amb l’EPA, la xifra total de persones aturades ha baixat a 70.200, de manera que València continua per davall de la mitjana nacional, autonòmica i provincial. La població aturada a València experimenta un descens del 2,90 % a València, davant de l’augment del 0,25 % estatal. A més, per sexes, són les dones les que experimenten una major reducció en 3.300 persones (-9,76 %).

Joan Calabuig. (Foto-Manuel Molines).
image-367598

En relació amb els resultats anuals, les dades de l’EPA reflectixen que la població major de 16 anys a València patix una pèrdua de població del 2,13 per cent (-13.900 persones), mentre que la població activa presenta també una disminució de 1.800 persones. Per sexes, l’augment de la població activa es produïx fonamentalment entre les dones, 1.500 dones (+0.83 %) i la reducció es dóna entre el col·lectiu d’hòmens, amb un descens de 3.400.

Respecte a la població treballant, ocupada, hi ha un increment de l’ocupació en 1.800 treballadors (0,59 %). Per sexes, l’augment de la població ocupada és major entre les dones 5.600 (3,84 %), però es detecta una disminució entre els hòmens de 3.800 (-2,41 %).

Calabuig ha destacat que amb estes dades es manté la tendència positiva dels dos trimestres anteriors, la qual cosa suposa un descens de la desocupació en 13.100 persones, des que es va constituir el govern municipal actual. En concret, la taxa d’atur patix un descens anual del 4,64 per cent i se situa en el 18,69.

No obstant això, el primer tinent d’alcalde ha mostrat la seua “preocupació per la persistència d’un alt nivell de desocupació, que seguix doblant la mitjana europea”, i ha expressat “la necessitat d’incrementar, actualitzar i intensificar les polítiques municipals, autonòmiques i estatals en matèria d’ocupació”. En este sentit, ha recordat que és “una prioritat del govern municipal actual donar resposta a les elevades taxes d’atur juvenil i la cronificació de l’atur entre les persones majors de 45 anys”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.