L’alcaldessa posa en valor el paper dels xicotets en la ciutat en el Dia Universal de la Infància

IMG_9286_4

Amparo Marco agraeix el treball dels menors per Castelló en l’acte de lectura dels Drets del Xiquet realitzada per alumnes i alumnes del CEIP Jaume I en el Saló de Plens de l’Ajuntament

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit en el Saló de Plens la lectura, en diversos idiomes, de la Declaració dels Drets del Xiquet realitzada per alumnes i alumnes del CEIP Jaume I, un acte que forma part de les activitats programades per l’Ajuntament durant tota la setmana per a commemorar el Dia Universal de la Infància, les efemèrides de la qual se celebra el 20 de novembre.

Marco, que ha estat acompanyada pel regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha reivindicat la importància de tenir en compte als més xicotets en les decisions municipals, ja que “és la millor manera d’aconseguir una ciutat més amable per a tots”.

En aquest sentit, ha recordat que la Consititució espanyola estableix en en el seu article 9.2 que són els poders públics els que han de fer que la ciutadania s’implique en el que és la vida política, cultural, social, econòmica del que és Espanya i la ciutat de Castelló. Així, ha assenyalat que des del govern municipal “ho hem fet des del primer moment demanant l’ajuda de tots els xiquets i xiquetes de Castelló no solament per a dissenyar el planejament urbanístic sinó també per a fer de Castelló una ciutat millor amb la creació del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència”.

L’alcaldessa ha significat que “els xiquets i xiquetes han d’estar representats en les institucions públiques per a debatre què ciutat volen per al futur i fruit del treball que han realitzat, Unicef ens ha otorgat el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància, un segell que el regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, arreplegarà la setmana que ve a Oviedo”.


Per la seua banda, López ha agraït al col·legi Jaume I la seua participació en la lectura del citat manifest i ha ressaltat que “tots els xiquets del món tenen els mateixos drets, des d’expressar les seues opinions lliurement o rebre ajuda quan la necessiten, jugar i ser 
feliços“.

Un altre dels actes decatats per a commemorar els Dia Universal de la Infància tindrà lloc aquest dijous, 22 de novembre, en el palau municipal el saló del qual de plens acollirà unes sessió plenària protagonitzada pels xiquets i xiquetes que formen part del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.