Lambda denuncia amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia l’estigmatització de les persones LGTB

València Noticies | Redacció.- Lambda-col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, denúncia amb motiu del 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia, les violacions dels drets humans que segueixen patint les persones LGTB. L’organització vol remarcar en aquesta ocasió la discriminació que pateixen, per diversos motius, les persones transsexuals i bisexuals.

Cartel del Dia contra la LGTBfòbia.
image-371903
La transsexualitat encara segueix sent considerada, injusta i erròniament, una malaltia. Lambda considera que, mentre l’Organització Mundial de la Salut i altres organismes mèdics internacionals no eliminen la transsexualitat del seu llistat de malalties mentals, la lluita per l’eradicació de la transfòbia no serà possible. “La comunitat internacional ha de posar fi de manera urgent a l’estigmatització de les persones transsexuals”, ha assegurat Fani Boronat, coordinadora de Lambda. A més, afegeix que “a Espanya s’ha d’aprovar una Llei d’àmbit estatal Integral de no discriminació per identitat de gènere i de reconeixement dels drets de les persones transsexuals, com les ja existents en algunes regions com Andalusia, Canàries, Extremadura, Madrid, Navarra o País Basc, així com la que es podria aprovar avui mateix, 17 de maig, a Balears”.

D’altra banda, la bisexualitat, d’especial importància per a Lambda en l’actualitat a causa de la seua decisió de celebrar en 2016 l’Any de la Visibilitat Bisexual en la Diversitat, segueix sent l’orientació sexual més estigmatitzada i invisibilitzada. La bifòbia que pateixen les dones i els homes bisexuals és fruit tant del desconeixement de la seua existència com dels estereotips que encara presenta. Per açò, “les persones bisexuals poden patir homofòbia en ser identificades com a homosexuals i també bifòbia en ser invisibilitzades o considerades homosexuals dins de l’armari” explica Patricia Escortell, vocal de Diversitat de Lambda.

En aquest sentit, dins de l’agenda d’actes de visibilització i denúncia al voltant del 17 de maig, Dia contra la LGTBfòbia, Lambda participa avui en una xarrada a les 19.00 hores, en l’Ateneu Mercantil, sota el títol “Treballant per la Igualtat LGTB”. La trobada està organitzada per la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València. A més, des de Lambda destaquen que, com en anys anteriors, s’han programat diverses activitats per al cap de setmana, destacant la performance oberta al públic “Els batecs de la LGTBfòbia”, que es realitzarà en la plaça dels Pinazos el 21 de maig a les 19.30 hores. En aquest mateix acte es procedirà a la lectura del manifest contra la LGTBfòbia, on s’instarà a les institucions a implicar-se en la lluita contra els diferents tipus de violència que, de forma persistent, pateixen lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

A l’acte assistiran representants de les administracions valencianes, partits polítics, sindicats i altres associacions com Amnistia Internacional, que durà a terme una campanya de recollida de signatures per la defensa dels drets de les persones LGTB.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.