Lambda exigeix l’engegada d’una llei contra la LGTBfobia

València Noticies | Redacció.- El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia. Lambda-col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals recorden, dins dels actes relatius a aquesta data, els delictes d’odi. Un tipus de violència que afecta a tota la població LGTB sense distinció de cap tipus. Des de Lambda, insisteixen en la necessitat d’iniciar un compromís institucional clar que ajude a prevenir-los utilitzant per a açò mesures pedagògiques, persecució d’aquelles persones que comenten aquestes agressions i protecció a les víctimes.

Hoy se celebra el Día Internacional contra la Homofobia, Transfobia y Bifobia.
image-372282
En aquest sentit, Lambda insta a les i els representants polítics a que aproven una llei que actue de forma efectiva contra la LGTBfòbia i que, al seu torn, garantisca la igualtat real i efectiva de les persones LGTB. Per a Lambda, a més, la redacció i elaboració d’aquesta llei ha de realitzar-se en col·laboració amb les diferents associacions LGTB valencianes de manera que el resultat siga el més complet i efectiu possible. La llei hauria d’arreplegar, a més, totes les recomanacions de la Unió Europea, identificar els tipus de discriminació per homofòbia, bifòbia i transfòbia, establir la necessitat d’un observatori que vetle per aqueixa igualtat, penalitzar tots els tipus de violència i desenvolupar polítiques actives, en tots els àmbits, per a garantir la igualtat real de drets i oportunitats.

Fani Boronat, coordinadora general de Lambda, insisteix en el fet que “desgraciadament, la LGTBfòbia es concreta encara en moltes accions quotidianes, també a València i la resta de l’Estat. Accions que van des de la invisibilització a les agressions físiques, els acomiadaments, l’assetjament i l’assassinat”. En aquest sentit, ha recordat les “alarmants xifres d’agressions patides en el que portem de 2016, 64 solament a Madrid, segons fonts de l’Observatori contra l’Homofòbia d’aqueixa comunitat i almenys 25 l’any passat, 2015, en la nostra comunitat”. Boronat reclama als nous equips de govern autonòmic i municipal “la urgència i necessitat a crear la llei contra la LGTBfobia així com l’adopció de mesures immediates dirigides a l’acolliment de persones LGTB sol·licitants d’asil en territori valencià”.

Des de Lambda tenen el compromís ferm en la lluita contra la *lesbofobia, l’homofòbia, la *bifobia i la *transfobia en totes les formes en les quals es puga presentar, per açò volen seguir promovent valors de respecte a la diversitat sexual, familiar i de gènere i fomentar un esperit crític de denúncia davant la discriminació o davant qualsevol tipus de violència cap a les persones *LGTB. És per açò que enguany reeditaran la campanya Denuncia, en la qual informen dels passos a seguir davant una agressió. “Volem estendre aquesta campanya a tots els locals d’oci de *Russafa i del barri del Carmen, fent coincidir la difusió amb els actes de l’Orgull en el mes de juny” indiquen des del col·lectiu. A més, Lambda participa també en la campanya de la *FELGTB #*ConLaVozBienAlta, per a acompanyar i recolzar a les persones *LGTB que han patit o pateixen delictes d’odi.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.