Lambda inaugura l’any de la Visibilitat Bisexual en la Diversitat amb la presentació de la campanya #BIsibles2016

Valencia Noticias | Redacción.- Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, dedicarà especial atenció aquest 2016 a mostrar, lliure d’estigmes i discriminacions, la realitat de les persones bisexuals, als que, segons denuncia l’associació, se’ls nega fins i tot la seua pròpia orientació sexual.

Segons denuncien des de l’associació LGTB, a causa d’una visió social monosexista de les relacions, les persones bisexuals s’enfronten a nombroses discriminacions i estereotips negatius dins i fora del moviment LGTB”, les quals fan efecte en la seua autoestima, el seu autoconcepte i en les seues relacions socials, empenyent moltes persones a la depressió, ansietat social, aïllament o autonegació. A més, Lambda denuncia també que, emparat pel sistema heteropatriarcal, la violència sexual cap a les dones bisexuals és realment alarmant.

Según denuncian LGTB, a causa de una visión social monosexista de las relaciones, las personas bisexuales se enfrentan a numerosas discriminaciones y estereotipos.
image-310561

Noé Pérez, coordinadora del Grup de Bisexualitat de Lambda ha destacat que “amb aquest any temàtic pretenem visibilitzar la realitat bisexual, treballar per acabar amb la bifòbia (l’odi o rebuig a les persones bisexuals) en totes les seues expressions i aportar referents dins de la societat, per tal d’empoderar com a persones bisexuals i obrir camí a les futures generacions perquè visquen plenament la seua afectivitat i/o sexualitat. Creiem que ampliar els marges de cada persona per autodefinir-se i viure conforme al seu sentir no fa sinó sumar al desenvolupament d’una societat més igualitària, lliure i inclusiva amb totes les realitats. “

Per a això, i com ha indicat la Coordinadora General de Lambda, Fani Boronat “durant el 2016, Any de la Visibilitat Bisexual en la Diversitat, des de les diferents activitats programades per la nostra associació, donarem a conéixer a la societat què és realment la bisexualitat, lluny de tots els mites que l’envolten i que configuren una imatge negativa d’ella en l’imaginari social”.

L’acte inaugural de l’any de la Visibilitat Bisexual en la Diversitat tindrà lloc demà divendres 29 de gener a les 18:30 horas a la seu de Lambda (c/Albacete 52). En aquest acte s’exposaran les bases de les accions activistes que tindran lloc aquest 2016 per abordar totes les formes de bifòbia existents, des de la negació de la bisexualitat a la invisibilitat, l’exclusió, la marginació o els estereotips sobre les persones bisexuals; es presentarà la campanya #BIsibles2016 i tindrà lloc la Taula d’Experiències: ‘La bisexualitat en les diverses realitats’, en la qual participaran Joel Maldonado, home transsexual i bisexual; Paola Bossio dona, mare i bisexual; i un activista bisexual de Lambda que viu amb VIH.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.