L’ampliació i millora de la xarxa d’autobusos urbans reforça les connexions amb l’Hospital General i amb el Provincial

rdp-cambios-tucs-2

El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, destaca que s’atenen reivindicacions veïnals de barris com Grapa, Rafalena o Sant Lorenzo

L’ampliació i millora de la xarxa d’autobusos urbans de Castelló, que entra en vigor aquest dimarts 1 de novembre, permetrà reforçar les connexions del transport públic amb l’Hospital General, amb l’Hospital Provincial i amb l’estació intermodal, a més d’ampliar les expedicions de línies amb parada en la Universitat Jaume I, segons ha destacat el regidor de Mobilitat, Rafa Simó. “Aquesta reordenació del servei de transport col·lectiu també ens ha permès atendre demandes veïnals com la millora de la connexió amb l’ambulatori del Raval Universitari i de l’IES Bovalar, que ens havien traslladat des del barri Sant Agustín i Sant Marcos gràcies al nou recorregut de la L3”, ha afegit.

Quant a les millores vinculades a l’Hospital General, ha detallat el regidor de Mobilitat, la línia L1 Ciutat de Castelló-Hospital General modifica parcialment el recorregut per a “prestar un servei òptim i garantir que a partir d’ara es complisquen les freqüències de 15 minuts d’aquesta línia, la més utilitzada d’autobús pels castellonencs”.

La L8 Hospital General (circular) millorarà freqüències i modificarà el recorregut actual (operatiu fins al 31 d’octubre). Simó ha assenyalat que a partir de l’1 de novembre la freqüència de pas en aquesta línia serà de 30 minuts de dilluns a divendres i de 60 minuts els dissabtes, en lloc dels 40 minuts i 80 minuts, respectivament, que tenia ara. La L8 deixa de pujar a les urbanitzacions de muntanya, servei que des de dimarts que ve estarà cobert per la nova línia L7 Muntanya-Grups.

La L16 Salera-Estació Intermodal-Hospital General amplia l’horari amb dues expedicions més nocturnes de dilluns a divendres, amb el que l’última eixida des de l’hospital serà entorn de les 22.15, amb el que podrà donar servei als empleats del centre sanitari que es dirigisquen a l’estació de tren. A més, tindrà una expedició diürna més els dissabtes (començarà a les 7.15) i també nocturna (22.00) i tornarà a prestar servei els diumenges després que se suprimira la seua circulació amb les retallades de 2012.

Cal afegir que la primera línia regular nocturna d’autobús de la ciutat de Castelló connecta el pavelló Ciutat de Castelló i l’Hospital General tots els divendres i dissabtes de setembre a maig de 22.15 (eixida poliesportiu) i 22.45 des de l’Hospital fins a les 3.45 (última eixida des de l’hospital General).

L’edil Rafa Simó ha destacat també la millora de les connexions amb l’Hospital Provincial, “atenent reivindicacions veïnals de barris com Grapa, Rafalafena o Sant Llorenç”. En aquest sentit, amb la modificació de recorregut de la línia 4, tant a l’anada com a la tornada es passa per l’Hospital Provincial. “Per tant, els veïns de Grapa i Grup Sant Lorenzo veuen millorar la seua connexió amb l’Hospital Provincial així com la resta de zones per les quals passa l’autobús”. A més, aquesta línia millora la freqüència i els autobusos passaran cada 20 minutos en lloc de cada 30 minuts com fins ara.

La nova línia 9 Estació Intermodal-Grapa tindrà parada en l’avinguda doctor Clarà, donant servei a l’Hospital Provincial “de manera que els veïns de Passeig Morella, avinguda Barcelona, Joaquín Costa, Clavé, María Agustina, Fadrell, Fernando el Catòlic, Grapa, doctor Marañón i zona centre tenen una nova línia per a arribar a l’Hospital Provincial. També es millora la connexió amb l’estació intermodal”, ha subratllat el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Castelló, Rafa Simó.

Respecte a la Universitat Jaume I, la L10 Tetuan-UJI- Grup Sant Llorenç tindrà una expedició nocturna més de dilluns a divendres i, a més, es prestarà servei en diumenge amb el mateix horari que els dissabtes; la L11 Rafalafena-UJI comptarà amb una expedició més dissabtes, diumenges, festius, juliol i agost i la L12 Comissaria Policia-UJI tindrà una expedició més dissabtes, diumenges, festius, juliol i agost.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.