L’Àrea de Cultura anima el Nadal amb lúdiques activitats per al públic familiar

El Péndulo | Redacció.- Amb motiu del Nadal, l’Àrea de Cultura de la Diputació de València ha dissenyat una extensa programació d’actes i activitats culturals orientades als més menuts de la casa i al públic familiar que comprenen tallers, espectacles, animació, visites guiades, festes, concerts i recitals de poesia, entre d’altres.

L’espectacle infantil Els Matins de les Feretes arribarà demà a la Ribera Alta. Concretament ho farà a la Plaça de la Generalitat de Guadassuar, on se celebraran un bon nombre d’activitats de circ, manualitats, jocs populars, fireta d’editorials, teatre infantil i malabars adreçats als xiquets i xiquetes, des de les 11.00 hores del matí fins les 15.00 hores de la vesprada. Aquesta trobada de música i teatre, dedicada a les famílies, naix amb l’esperit de gaudir de la cultura infantil en valencià i comptarà amb les actuacions dels grups Atupa, Carraixet, Scuraplats i reggae per a xiquets amb The Pengüins. Aquest mateix espectacle es traslladarà un dia més tard, el dissabte 24, a la localitat de Xest, amb les actuacions de Tortel, Ramonets, Scuraplats i Dani Miquel, qui posarà en escena l’espectacle Els ma, me, mi, mo, músics!

talleres-espectaculos-animacion-visitas-guiadas-fiestas-y-conciertos-integran-una-extensa-programacion-que-se-prolongara-hasta-el-6-de-enero

Centre Cultural de La Beneficència

Al Centre Cultural de La Beneficència el Nadal cultural arrancarà el 23 de desembre amb la celebració del taller familiar Per Nadal, un arbre de tradicions, dedicat a la confecció d’adornaments per a l’arbre de Nadal. Així mateix, del 23 al 31 de desembre i del 3 al 6 de gener el pati del Centre Cultural de La Beneficència acollirà la Fira de les Meravelles, un espai on poder gaudir i entretenir-se amb tot tipus d’activitats relacionades amb el fascinant món del «foireforaine» a càrrec del Circ Gran Fele. En eixes mateixes dates se celebraran tallers de titelles.

Museu de Prehistòria de València

Per als matins dels dies 27, 28, 29 i 30 de desembre, i també 3, 4 i 5 de gener, el Museu de Prehistòria de València ha programat contacontes i visites guiades a la mostra Prehistòria i còmic. Una exposició que permet descobrir els herois selvàtics, primitius monstruosos i superherois, juntament amb dibuixos realistes i científics que narren la vida de la prehistòria en vinyetes.  Durant eixes mateixes jornades, tindrà lloc la celebració del taller Superherois de la prehistòria, on els xiquets i xiquetes es disfressaran d’herois o heroïnes clàssiques del còmic i realitzaran una vinyeta vivent de cadascun dels personatges.

MuVIM

Per la seua part, el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), dintre de la seua campanya Nadal al MuVIM, el 23 i 30 de desembre celebra el taller Astronomia i Nadal, en una edició per a públic infantil i altra per a adults. El primer tracta d’apropar l’astronomia als més menuts, realitzant una maqueta en 3D dels objectes que poblen l’Univers per facilitar la comprensió dels continguts. Mentre que el taller dirigit a persones adultes persegueix donar a conèixer l’astronomia de posició i els estris que mesuren les coordenades celestes.

El 27 de desembre, en horari vespertí, al museu de la Diputació tindrà lloc la celebració del taller Bon Nadal, pare Tosca, que permetrà apropar-se a la figura del Pare Tosca, el seu famós plànol de la ciutat de València i, al mateix temps, construir la ciutat dels seus somnis. Posteriorment se celebrarà un recital poètic a càrrec de Vicent Camps i Miquel Pérez Perelló.

La jornada següent, a les 19:00 hores de la vesprada, està previst un concert de Nadal a càrrec de la Coral de L’Eliana. El dijous 29, en connivència amb l’exposició Des de l’altra riba. Solidaritat i poesia, el MuVIM celebrarà el taller Poesia per a xiquets. Aquest taller, juntament amb el de Bon Nadal, pare Tosca, es repetirà els dies 3, 4 i 5 de gener. El dimecres 4 de gener, a les 18:00 hores, està previst un recital poètic dirigit als més menuts.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.